Ege, Akdeniz ve Marmara bölgelerinin vazgeçilmez kültürel etkinliklerinden olan deve güreşleri geleneğini sürdürmek için Koçarlı'da Devecilik Derneği'nin ardından, Bıyıklı Deve ve Deve Güreşi Sevenler Derneği kuruldu. Derneğin kurucu başkanlığını, Aydın Valiliği eski Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Hüseyin Uysal üstlendi. Yönetimde de Yusuf Gök, Hasan Gök, Mustafa Turgan, Durmuş Ali Gündem, Ali Gündem ve Mustafa Ali Çıblak yer aldı.

"Uysal" ve "Körfez" isimli iki devesi bulunan Başkan Uysal, Yörük geleneği olan devecilik kültürünü yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak için dernek kurduklarını söyledi. Uysal, derneğin kurucu başkanlık görevini kendisine layık gören ekip arkadaşlarına da teşekkür ettiğini dile getirdi. Devecilik kültürü ile büyüdüklerini belirten Uysal, "Biz yıllardır devecilik kültürü içindeyiz. Bu kültürü, yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak için deveci arkadaşlarımızla dernek kurduk. Deve sahipleri ve deve güreşi severleri bir çatı altında toplamayı amaçlıyoruz. Genç devecilere de dernek kurmaları için öncülük yapacağız" ifadelerini kullandı.

Derneğin altı ay içerisinde ilk olağan genel kurul toplantısını yapacaklarını dile getiren Uysal, kasım ayının ilk haftasında da deve güreşi sezonunun açılacağına işaret ederek, “Biz de mart ayı gibi deve güreşi organize etmeyi planlıyoruz" dedi.