Didim Ticaret Odası Nurullah Kocabıyık Kültür Merkezinde gerçekleşen kongreye İlçe Kaymakamı Halil Avşar, Didim Jandarma Komutanı M. Gani Solak, Didim ESO Başkanı Şerif Erul, Didim Devlet Hastanesi Başhekimi Ethem Bilgiç, İlçe Tarım Müdürü Alamettin Hatipoğlu, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Ufuk Kurucu, İYİ Parti İlçe Başkanı Vefa Berk Tezsezener, Didim ESKKK Başkanı Ali İhsan Kubaliç ile çeşitli dernek başkan ve yöneticileri katıldı. Divan seçiminin ardından genel kurul saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Açılış konuşmasında Didim Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız, Kent Konseyinin faaliyetlerini anlattı.

ÇALIŞMALARI ANLATTI

Ayyıldız, "İlk olarak ülkemizde çıkan yangından zarar gören yerlerimiz için çok üzgünüz, geçmiş olsun diliyoruz. Sosyal medyadan yansıyan görüntüler ve yanlış bilgi kirliliği de bizleri üzdü doğrusu. Kent Konseyi neler yaptı dersek, gençlere özellikle üniversitede okuyan öğrencilere psikolog desteği verdik. Çeşitli seminerler düzenledik, okullarda veli öğrenci etkinlikleri düzenledik ve iletişim anlamında bir algı yaratmaya çalıştık. Didim'de maalesef bölünmüş aile yapısı çoğunlukta ve biz de bu konuda aile içi iletişim sorunlarında yardımcı olduk sonra da Corona denen hastalık çıktı. Aile içi iletişim konusu daha fazla oldu biz bir rapor hazırladık. Yaklaşık 750 aile arasında anketler yaptık, bu anketler bire bir oldu bunlardan 40 tanesi katılmadığı için kapsam dışı bırakıldı. Sonuçlarını ileri zamanlarda paylaşacağız. Pandemi döneminde kaymakamlıkla beraber yabancı göçmenlere yardımcı olduk, milli ağaçlandırma seferberliği ile ağaç diktik, kent konseyi olarak sivil toplum kuruluşlarıyla çalışmalarımız devam ediyor.” dedi.

“KİMİN FİKRİ VARSA DEĞERLENDİRELİM”

Didim İlçe Kaymakamı Halil Avşar ise genel kurulda yaptığı konuşmada; "Modern kamu yönetimi kurallarına uygun olarak tesis edilen kent konseyleri kentsel kültürün devamı ve gelişimi kent vizyonunun ve hemşerilik bilincinin geliştirilmesinde kentin hak ve hukukunun korunması, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma gibi insan yaşamı için önem arz eden unsuların kent konseyi çatısı altında irdelenmesi bu tür sivil oluşumların gerek etkisi ve gerekse gerekliliği konusunda en önemli göstergesidir. Gelecekte karşılaşılması muhtemel sorunları şimdiden hesaplayıp, ona göre projeler üretmeliyiz. Gelişen, büyüyen kentlerin iyi yönetilmesi ancak, toplumun tüm kademelerinin yönetime katkı vermesiyle sağlanabilir. Çünkü kentlerin değerini en iyi o kentte yaşayanlar bilir. Kentin hızlı gelişme ve kalkınması için kim katkı yapacaksa, kimin bir fikri varsa bunlardan faydalanmak bizler için en büyük avantaj olacaktır bu anlamda özellikle önümüzdeki dönem Didim’de toplumsal kültürün devamı ve tanıtımı konusunda ve turizm sektörü ile entegrasyonu acısından kent konseyi ile uygun projelere devam edeceğiz. Özellikle son dönemlerin popüler turizm unsuru olan gastronomi alanında halihazırda bir çalışmamız devam etmektedir. Yine ilçemiz turizminde kültür ve tarihi turizminin daha belirginleşmesi anlamında yapılan ve yapılacak çalışmalara hep birlikte destek vermemizin çok önemli olduğunu tekrar vurgulamak isterim. Önümüzdeki dönem içinde yapılacak projelerde diğer konularla birlikte, çalışmalarımızda kadınlar, çocuklar ve dezavantajlı gruplarla birlikte artık ilçe sakini konumundaki yurtdışından gelen misafirlerimizi de dahil edeceğimiz konular gündemimizde olacaktır.” ifadelerini kullandı.

YÖNETİM KURULU LİSTESİ

Tek liste ile yapılan Didim Kent Konseyi seçimlerinde Osman Ayyıldız ve yönetimi güven tazeledi. Ayyıldız başkanlığındaki yönetim kurulunda şu isimler yer aldı; “ ADÜ Didim MYO Müdürü Evrim Kamacı, Didim Şoförler Odası Başkanı Savaş Cengiz, Didim Turizm Derneği Başkanı Mustafa Şentürk, Didim Derneği Başkanı Mehmet Soysalan ile Didim Muhtarlar Derneği Başkanı ve Çamlık Muhtarı Filiz Atabay Soydemir.”