Başkan Cem Kaytan yaptığı yazılı açıklamasında, “Muğla ve ilçeleri, 9 gündür alevlerle boğuşuyor. Marmaris, Bodrum, Milas, Köyceğiz, Kavaklıdere ve Menteşe ilçelerinde meydana gelen orman yangınlarında ilk belirlemelere göre 327 bin 180 dönüm orman yanarak kül oldu. Onlarca yerleşim yeri boşaltıldı. Alevlerin Kemerköy Termik Santrali’ne sıçraması sonucu bütün Muğla bir başka facianın sınırından döndü. Yanan sadece ormanlar da değildi. Doğada en az bizim kadar yaşama hakkı olan yüzbinlerce, belki milyonlarca hayvan yanarak öldü. İnsanlarımızın ve hayvanların çığlıkları alevlerle birlikte göklere yükseldi. Derin etkilerini önümüzdeki yıllarda hissedeceğimiz korkunç bir ekolojik yıkım yaşandı” ifadelerini kullandı.

“ÇİRKİN BİR SALDIRI”


Kaytan, açıklamasının devamında, şunları kaydetti: “Muğla 9 gündür cehennemi yaşarken, sadece Muğla’nın değil bütün ülkenin geleceği yanarken, basın yayın organları da yaşananları, söndürme çalışmalarını ve halkın çığlıklarını ülke ve dünya kamuoyuna aktararak, yaptığı çağrı ve yönlendirme yayınları ile de söndürme mücadelesine farklı bir alanda katkı sunmaya çalıştı. Yangının en korkunç boyutlarda yaşandığı Marmaris’te de halkın haber alma hürriyeti doğrultusunda bu felaketi halka aktarma gibi görev ve sorumluluğu olan basın mensuplarına çirkin bir saldırı yapıldı.”

“VANDALİZMİ ESEFLE KINIYORUZ”


Kaytan, “Marmaris İlçesi İçmeler Mahallesi’nde Halk TV’nin Moderatörü Gökmen Karadağ öncülüğünde, Salim Şen, Murat Ağırel, İsmail Saymaz ve CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay’ın konuk olduğu “Açıkca” isimli programda orman yangınları konuşuluyordu. Gecenin ilerleyen saatlerinde bir grup şehir eşkiyası ve Vandallar canlı yayını bastı. Halk TV’nin canlı yayın yapması engellendi. Gazeteci İsmail Saymaz’a şişeyle saldırdılar. Kısa sürede saldırıyı gerçekleştiren kişilerin yakalanmış olması bir nebze olsun içimizi rahatlatsa da, bu kişilerin en ağır cezayı almasını bekliyoruz. Bu bağlamda şeffaflık, özgür habercilik, doğru bilgilendirme her vatandaşımızın talebi ve hakkıdır. Saldırının sadece basın emekçisi arkadaşlarımıza karşı değil, basın özgürlüğüne karşı yapılmış olduğuna inanıyor, bu vandalizmi esefle kınıyor ve saldırıyı yapanların hukuk karşısında hesap vermesini bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.