Milli Eğitim Bakanlığınca çıkartılan yönetmelik kapsamında Mesleki Eğitim Merkezindeki eğitimini yarıda bırakan ya da lise diploması olmayanlara yönelik olarak başlatılan çalışma neticesinde 2019-2020 eğitim öğretim dönemindeki sınavlarda başarılı olanlar lise diplomalarını aldı.

98 ÖĞRENCİDEN 81’İ MEZUN OLDU


Didim Mesleki Eğitim Merkezinde gerçekleşen diploma törenine Didim İlçe Milli Eğitim Müdürü Ş. Sait Üstündağ, Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şerif Erul, Başkan Yardımcısı Nihat Özçevik, Okul Müdürü Hüseyin Şap, şube müdürleri ile öğrenciler katıldı.
Okul Müdürü Hüseyin Şap, geçen yıl Eylül ayında kayıtların başladığını ve 98 kayıtlı öğrenciden 81’inin mezun olduğunu ifade ederek, “Bu arkadaşlarımız okuldan teknisyen unvanıyla mezun oldu; ileriki yıllarda üniversite mezunu olarak da kendilerini görmek isteriz.” dedi.

TEŞEKKÜR ETTİ


Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şerif Erul da okumanın yaşı olmadığını ifade ederek, “Devletimizin çıkardığı bu kanundan birçok esnaf arkadaşımız yararlandı. Ben de bundan yararlanan birisiyim. Pandemi sebebiye çok da bir araya gelemedik ama güzel bir çalışma oldu. Emeği geçenlere teşekkür ederim.” dedi.

“HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM”


Didim İlçe Milli Eğitim Müdürü Ş. Sait Üstündağ ise ülke olarak zor bir dönemden geçtiklerini ifade etmesinin ardından, “Sizler için güzel bir diploma töreni yapabilirdik ama ülke olarak şu an doğal afetlerle uğraşıyoruz. Bu noktada bu eğitimlere katılarak diploma sahibi olan arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Hayırlı olmasını diliyorum.” dedi. Diploma alanların arasında Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şerif Erul da yer aldı. Konuşmaların ardından 81 öğrenciye belgeleri dağıtıldı, hatıra fotoğrafı çektirildi.