Bugün gezegenimizde 7,7 milyardan fazla insan yaşıyor. Bunların yaklaşık 4,5 milyarı aktif internet kullanıcısıdır. World Wide Web (www), yaşamın tüm alanlarını sürekli olarak filtreler ve çeşitli çevrimiçi hizmetler bizim için tamamen sıradan hale geldi. İnternet, vakit geçirme, eğlence, ifade edimi, ders çalışma, iş ve elbette iletişim alanı haline geldi. Birçok çevrimiçi platformun özellikle arkadaşlar, akrabalar, meslektaşlar ve tanıdıklarla iletişim için tasarlandığı unutulmamalıdır. Örneğin Instagram, WhatsApp, Viber, Facebook ve diğerleri. Peki ya internette yeni kişiler bulmak ve arkadaş çevresini genişletmek isteyenler? En bariz cevap, tanışma siteleri ve uygulamalarını kullanmaktır. Ancak bu her zaman kullanışlı değildir. Sonuçta, herkes bir profili doldurmak ve güncellemek, arama yapmak, bir diyaloğu başlatan ilk kişi olmaya çalışmak vb. için çok fazla zaman harcamaya hazır değildir. Bu nedenle, çevrimiçi tanışmanın daha hızlı ve daha kolay bir yolunu tercih ediyorsanız ve hatta bunu akıllı telefonunuzdan yapıyorsanız, seçiminiz Android sohbet ruleti uygulamasıdır. Ancak Chatroulette'in hala bir uygulaması olmadığı için alternatifleri düşünmeye değer.

Android chat rulet uygulamaları

Sohbet ruleti uygulaması aslında aynı görüntülü sohbet sitesidir, ancak bir akıllı telefon için daha uygun bir program olarak "paketlenmiştir". Telefonunuzda tarayıcıya giriş yapmanız, web sitesi adresi girmeniz veya sık kullanılanlarda arama yapmanız gerekmez — program tek bir tıkla başlar ve neredeyse her zaman sitenin mobil versiyonundan daha iyi çalışır. Tabii ki, sohbet ruleti uygulamasının işlevselliği ve rahatlığı doğrudan hangi platformu seçtiğinize bağlıdır. Bize göre en ilginç seçeneklerden birkaçını sizin için topladık. Kuşkusuz kendinize uygun bir şeyler bulacaksınız.

Chatruletka

Android akıllı telefonlar için tamamen ücretsiz anonim görüntülü sohbet. Yalnızca temel işlevi vardır — sizi rastgele bir kullanıcıya bağlar ve video konferans yoluyla iletişim kurmanıza olanak tanır. Arama ayarı yoktur, bağlantı tamamen rastgele kurulur. Chatruletka çok iyi bir denetime sahiptir. Site kurallarını ihlal eden kullanıcılar yasaklanabilir. Ve yasaktan kurtulmak ücretlidir.

CamWhirl

Minimal bir ayar setine sahip popüler bir sohbet ruleti uygulaması. Anonimlik ve gizlilik sağlar, kayıt gerektirmez. Rastgele kullanıcıları video iletişimi yoluyla birbirine bağlar ve herhangi bir konuda iletişim kurmanıza olanak tanır. Mahrem konular buna dahildir — bu, site kuralları gereğince yasak değildir.

ChatAlternative

Yararlı bir işleve sahip bir başka sohbet ruleti — yakınınızdaki kişileri bulmak. Bu işlev yakınlarınızdaki kişileri bulmanıza yardımcı olup gerçek hayatta tanışmanızı daha kolay hale getirecektir. Bu görüntülü sohbet gerçekten iyi bir denetime sahiptir ve uygunsuz içerikle karşılaşma veya uygunsuz kullanıcılara rastlama gibi hiçbir risk yoktur. Chat Alternative kurallarını ihlal edenler derhal yasaklanır.

Camsurf

Kullanışlı bir coğrafi filtreye sahip Android sohbet ruleti uygulaması arıyorsanız, Camsurf'u dikkate alabilirsiniz. Bu platformun yardımı ile 200'den fazla ülkeden partner bulabilir ve ayrıca kullanıcıları dile göre filtreleyebilirsiniz. Sohbet anonim ve gizlidir, yalnızca görüntülü iletişim yoluyla değil, aynı zamanda yazılı olarak da iletişim kurmanıza olanak tanır; bu, hala utangaç iseniz veya yüz yüze konuşmak istemiyorsanız çok kullanışlıdır.

CooMeet

CooMeet,erkekler için mükemmel bir chat ruleti uygulamasıdır çünkü onları yalnızca kızlara bağlamaktadır. Ayrıca, kızlar kayıt olurken bilgilerini doğrulamalıdır. Bu, https://coomeet.com/tr/chatroulette adresinde yalnızca gerçek kullanıcılar olduğu, sahte hesaplar veya bot olmadığı anlamına gelir. Uygulama son derece kullanıcı dostudur, kullanımı kolay ve işlevseldir. Ayrıca, CooMeet çok iyi bir denetime sahiptir ve bu da birçoğu için önemli bir ayrıcalıktır.

RandoChat

Yukarıda açıklanan uygulamaların aksine, RandoChat yalnızca metin sohbetine izin verir. Ancak çoğu kişi için bu bir avantajdır. RandoChat sadeliği ile bir sohbet, flört uygulaması ve hatta bir sosyal ağın işlevlerini birleştirir. Takma adınızı belirleyebilir, bir avatar seçebilir ve ayrıca partner için arama değişkenlerini belirleyebilirsiniz: yaş ve cinsiyet gibi. Mesajlaşmayı tercih eden ve henüz partnerlerinin önünde yüzünü açmaya hazır olmayanlar için oldukça iyi bir seçenek. Ve istenirse, gelecekte görüntülü görüşme için başka bir uygulamayı kullanabilirsiniz.

Azar

Bu görüntülü sohbetin ayırt edici bir özelliği, video görüşmeleri için çok sayıda filtre ve efekt olmasıdır. İletişimi büyük ölçüde çeşitlendirebilir ve daha neşeli hale getirebilirsiniz. Ek olarak, uygulamada diğer üyelerin profillerini görüntüleyebileceğiniz ve bunlarla bağlantı kurabileceğiniz bir Azar Lounge bölümü vardır. Kullanıcılar, onlarla tekrar iletişim kurabilmeniz için arkadaş listenize eklenebilir. Ayrıca bir "Geçmiş" işlevi de vardır — önceki partnerlere geri dönüş yapabilirsiniz. Ve mesajların otomatik çevirisi sayesinde yabancılarla bile kolayca iletişim kurabilirsiniz.

Holla

Ücretsiz sesli,yazılı ve görüntülü sohbet. Size uygun bir format seçmenize ve istediğiniz şekilde iletişim kurmanıza olanak sağlar. Partner aramak için kullanışlı ayarlar arasında cinsiyet ve coğrafi filtreler bulunur. Geliştiricilere göre Holla, dünyanın 190 ülkesinden 30 milyondan fazla insan tarafından kullanılıyor. Ayrıca güzellik efektleri ve diğer video filtreleri de vardır. Uygulama, yeni arkadaşlar veya hatta bir ruh eşi arayanlar için mükemmel bir seçenektir.

OmeTV

Android için en popüler sohbet ruleti uygulamalarından biri. Her gün 100 binin üzerinde kullanıcı tarafından kullanılıyor ve bu sayı artmaya devam ediyor. Sistemin size en uygun kişileri seçmesi için partnerinizin ülkesini ve cinsiyetini belirleyebilirsiniz. Bu çok kullanışlıdır. Ayrıca, Ome TV gerçekten iyi bir denetime sahiptir. Yapay zekası yirmi dört yedi uygunsuz içeriği takip etmektedir ve OmeTV kurallarını ihlal eden kullanıcıların hızla engellenmesine yardımcı olur.

Amor

Bu uygulama, görüntülü sohbeti, sosyal ağı ve hatta bir tanışma platformunu birleştirir. Burada sadece rastgele kişilerle sohbet etmekle kalmaz, aynı zamanda kendi profilinizi oluşturabilir, hayat hikayelerinizi paylaşabilir, ilgilendiğiniz konularda sohbet edebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Sohbet ruleti uygulamasından benzerlerinin sunduğundan biraz daha fazlasını isteyenler için mükemmel bir seçim. Ve evet, Amor öncelikli olarak gelecek ilişkiler için flört etmeye odaklanmaktadır.

ChatLife

Android sohbet ruleti için nispeten yeni bir uygulama, ancak halihazırda oldukça popülerdir. Geliştiriciler, uygulamanın her gün 100 binden fazla kişi tarafından kullanıldığını söylüyor. Yararlı işlevler arasında, ülkedeki partnerleri arama imkanı da var. Tek bir tık ile ülkenizi tam anlamıyla belirleyebilirsiniz ve ChatLife yalnızca ülke sınırları içindeki kullanıcıları arayacaktır. Yabancılarla sohbet etmek istiyorsanız başka bir ülke seçebilirsiniz. Yurt dışında arkadaş arayanlar veya dil becerilerini geliştirmek isteyenler için uygun bir platformdur.

Neden web sürümleri yerine chat roulette uygulamalarını kullanmalısınız?

İlginçtir ki, anonim görüntülü sohbet tarihininin ilkleri — Omegle ve Chatroulette — hala resmi mobil uygulamalara sahip değildir. Ve bu büyük bir dezavantajdır, çünkü rakiplerinin uzun bir süredir uygulamaları mevcuttur. Sohbet ruleti uygulaması birçok noktada web sürümünün önündedir:
  • Neredeyse her yerde, her zaman iletişim kurabilirsiniz — bilgisayarınızdan farklı olarak telefonunuz her zaman yanınızdadır.
  • Bir web kamerası satın almanıza veya oldukça sıradan yerleşik dizüstü bilgisayar kullanmanıza gerek yoktur — akıllı telefonlardaki ön kameralar genellikle daha iyidir.
  • Uygulamalar daha hızlı çalışır ve sitenin mobil sürümüne göre daha kullanıcı dostu bir arayüze sahiptir.
Yine de bugün, çok daha fazla geliştirici kendi görüntülü sohbetleri için uygulamalar geliştiriyor ve bunları kullanmayı öneriyor. Ayrıca, bazı görüntülü sohbetler yalnızca akıllı telefonlarda mevcuttur. Bir web sürümleri bulunmamaktadır ve birçoğunun da buna ihtiyacı yoktur.  Görüntülü sohbet uygulamalarını kullanmanın bütün avantajlarından kişisel olarak yararlanmak için, listelenen uygulamalardan en az birkaçını denemenizi öneririz. Neredeyse hepsi ücretsiz (veya paylaşılan yazılım), anonim ve gizlidir. Bunun çok daha kullanışlı olduğunu göreceksiniz. Sonuçta, dünyanın her yerinden insanlarla tanışabilir ve onlarla, parkta yürürken, metroda işe giderken ya da arkadaşlarla zaman geçirirken tanışabilir ve iletişim kurabilirsiniz. Burada önemli olan stabil bir internet erişimidir. Çoğu şehir içinde ve hatta dışında bu artık bir sorun değil. Ve zamanla, mobil internet kapsamı genişleyecek olup ve görüntülü sohbet uygulamalarını şehirden uzakta bile kullanmak mümkün olacak.