Manavgat ve Marmaris’te çıkan yangınlar, hayvan üreticilerini de olumsuz etkiledi. Hayvanları aç kalan üreticilerin talep ettikleri yonca, saman ve yemi karşılamak için Aydın’da Millet İttifakı belediyeleri iş birliği yaptı. Kuşadası, Didim, Çine ve İncirliova’da toplanan yardım malzemeleri için Belediye Başkanı Aytekin Kaya öncülük ve ev sahipliği yaptı. İncirliova’da belediye şantiyesinde toplanan malzemeler, Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin sağladığı araç desteği ile hayvan üreticilerine ulaştırıldı. İlin diğer Millet İttifakı belediyeleri de benzer bir çalışmaya imza attı.

DAYANIŞMA ÖRNEĞİ


İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, Millet İttifakı’nın Aydın Büyükşehir, Çine, Didim, İncirliova, Kuşadası, Nazilli ve Yenipazar belediyeleri olarak, yangın felaketinin etkili olduğu Manavgat ve Marmaris’ten gelen talep üzerine dayanışma içerisinde saman, yonca ve yem topladıklarını, topladıkları bu malzemeleri yangından etkilenen hayvan üreticilerine göndermeye devam ettiklerini söyledi.

“RABBİM BİR DAHA BÖYLE ACILAR YAŞATMASIN”


Ülke olarak zor günler geçirdiklerini belirten Başkan Kaya, yangının açtığı yaraları birlikte sarmak için dayanışma örneği sergileyen ve yardım kampanyasına destek olan Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na, diğer Millet İttifakı belediye başkanlarına ve hayırsever vatandaşlara teşekkür ettiğini dile getirdi. Yangın mağduru vatandaşlara tekrardan geçmiş olsun dileğinde bulunan Başkan Kaya, “İnşallah en kısa sürede devam eden yangınlar da kontrol altına alınır ve söndürülür. Rabbim vatanımızı ve milletimizi her türlü felaketten korsun, bir daha böyle acılar yaşatmasın” ifadelerini kullandı.