Karpuz, ülke de ve Aydın’da yaşanan sıcak havaların etkisiyle, yaz aylarında en çok tüketilen ve serinletici özelliğiyle de dolaplarımızdan eksik olmayan bir meyve. Vitaminler açısından ise zengin bir potansiyeli olan karpuz A, C, B1, B3, B5, B6 ve B92 gibi vitaminleri içeriyor. Ünü Aydın ve Türkiye’yi aşan, Koçarlı’ya özgü organik meyve Cincin Karpuzu için geçen yıl adına türkü yazılıp klip çekilmişti. Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan’ın desteğiyle, Aydınlı amatör-yerel sanatçı Eşref Gülpınar tarafından yapılan bu çalışmada, cincin karpuzu ile birlikte, Koçarlı’nın tarihi ve turizmi de tanıtılmıştı. Ege’nin bu meşhur Cincin Karpuzu için, şimdi de 3 dakika 48 saniye süren “yöresel kısa reklam filmi” çekildi.

“TÜRKİYE’DE BİR İLK”

Bu projenin de senarist ve yönetmenliğini üstlenen Gülpınar; “Bu sezon Cincinli karpuz üreticilerinden Uysal Serindağ tarafından Cincin Karpuzuna reklam filmi teklifi ve destek sözüyle senaryoyu yazıp film çekimini gerçekleştirdik. Geçen yıl yaptığımız Cincin Karpuzu isimli yöresel türkü ve klibimiz oldukça tıklanıp izlenmiş ve özellikle karpuz üreticilerine de katkı sağlamıştı. Şimdi ise, Türkiye’de bir ilk olan bu yöresel karpuz reklamı çalışmamızın da, adıyla tadıyla meşhur Cincin Karpuzu’nun marka değerine katkıda bulunacağına inanıyorum. Zeybek Film ekibi olarak Aydın’ımızda birçok projelere imza attık yine yöresel türküler yapmaya, kısa reklam filmleri çekmeye de devam edeceğiz. Aydın’ımızın tanıtımına faydamız olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

KARPUZUN DEĞER KAZANACAĞINA İNANIYORUZ

Cincinli üreticilerden Uysal Serindağ; “Cincin mahallemizle özdeşleşen adı ve tadıyla ünlü Cincin Karpuzumuzun daha çok, değer kazanacağına ve daha çok tanınıp sevileceğine inanıyoruz” dedi. Cincin karpuzu, yeni çekilip yayınlanan yöresel reklam filmiyle daha da çok popüler bir meyve olacağa benziyor.