Ülkenin çeşitli illerinde peş peşe çıkan orman yangınları ile ilgili İYİ Parti İncirliova İlçe Başkanı Ahmet Alak, açıklama yaptı. Alak, ülkede günlerdir devam eden orman yangınları nedeniyle büyük üzüntü yaşadıklarını söyledi. Kötü niyetli vatan hainleri tarafından sabotaj ile ormanların yakıldığını ve harap edildiğini ifade eden Başkan Alak, yangınların çıkartılmasında etkili olan kişi veya kişilerin bir an önce tespit edilerek, yakalanması ve en ağır cezaya çarptırılması gerektiğini dile getirdi.
Ülkenin farklı noktalarında çıkmaya devam eden orman yangınlarının kendilerini tedirgin ettiğini dile getiren Başkan Alak, Türk milletinin de yangın bölgelerinin yaralarını yardımlaşma ile sarmayı sürdürdüğüne işaret etti.

TEŞEKKÜR ETTİ

“Orman yangınları ile birlikte bizim de ciğerlerimiz yandı ve yanmaya devam ediyor. Temennimiz bir an önce orman yangınlarının kontrol altına alınması ve söndürülmesi. Orman yangınlarını söndürmede emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Haklarını helal etsinler” diyen Alak, yangın söndürme çalışmaları sırasında hayatlarını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yaralanan kişilere de acil şifa diledi.

"YÜREKLERİMİZ YANMASIN"

Alak, yangınların hızlı bir şekilde kontrol altına alınması ve söndürülmesi için hükümetin eksiklerini de dile getirdiklerini söyledi. Yangın tehdidin devam ettiğini belirterek, vatandaşları teyakkuzda olmaya çağıran Alak, “Şüphe çeken araç ve kişileri ivedi olarak emniyet güçlerimize ve kolluk kuvvetlerimize haber vermeliyiz. Elimizden gelen tüm dikkati göstermeliyiz. Daha fazla ciğerlerimiz ve yüreklerimiz yanmasın. Bundan dolayı vatandaşlarımızı daha dikkatli olmaya davet ediyoruz” dedi.