Adnan Menderes Üniversitesi Didim Meslek Yüksekokulu öğretim görevlileri, Aydın’ın en önemli tarımsal ürünlerinden olan kestaneyi farklı bir lezzet haline getirdi. Hazırlanan projeyle kestane un haline getirilerek, kurabiye elde edildi. Elde edilen ilk ürün İlçe Kaymakamı Halil Avşar’a ikram edildi. Ziyarete ADÜ Didim MYO Müdürü Evrim Kamacı ile projede görev alan Öğretim Görevlisi Şef Mehmet Taş katıldı.
Projeyle ilgili bilgiler veren ADÜ Didim MYO Müdürü Evrim Kamacı, projenin Türk ve Dünya Mutfakları Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Didim MYO işbirliğiyle yapıldığını ve projenin değerlendirme aşamasında olduğunu ifade etti.

SAHADA UYGULANMASI AMAÇLANDI


Projenin amacına ilişkin bilgiler veren ADÜ Didim MYO Öğretim Görevlisi Mehmet Taş, “Aydın bölgesinin endemik ve gastronomik açıdan değerli bir ürün olması bu değerli ürünün Türkiye pazarında tanıtılması, aynı zamanda Dünya piyasasında olmak üzere pek çok gastronomik boyutta kullanım alanlarının genişletilmesinin sağlanmasıdır. Öte yandan mikro tarıma yerel üreticilerin üretimine ülke ekonomisine katma değeri yüksek ürün hazırlanması ürünün hem bilimsel hem de profesyonel açıdan sahada uygulanması amaçlanmıştır” dedi.