Orman yangınlarını söndürme çalışmalarına ve bölgedeki vatandaşlara destek vermek amacıyla AK Partili Milletvekili Yavuz, turizm kenti Marmaris’e gitti.
Marmaris’te Yavuz, Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, MKYK Üyesi, Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Genel Merkez Sosyal Politikalar Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Cemal Bekle, Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, Muğla Orman Bölge Müdürü Yasin Yaprak, Muğla İl Başkanı Kadem Mete, Marmaris İlçe Başkanı Ceyhun Gökmen ve TAHAP Genel Başkanı Mustafa Sarıoğlu ile birlikte, yangından etkilenen alanları ve vatandaşları ziyaret etti.

ÜLKEMİZİ YIKAMAYACAKLAR

Marmaris’te farklı noktalarda devam eden yangın söndürme çalışmalarını yakından takip eden Yavuz, Muğla’da Marmaris, Köyceğiz ve Milas ilçelerinde şuana kadar 8 farklı yangın meydana geldiğini ve bunlardan 5’inin söndürüldüğünü, 3 yangının ise kontrol altına alma çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Yangınlara karşı herkesin birlik ve beraberlik içerisinde hareket ettiğini dile getiren Yavuz, “Öncelikle şunu belirtmek istiyorum ki, bizlerdeki bu birlik ve beraberlik olduğu sürece Allah’ın izni ile bu ülkeyi kimse yıkamaz. Evet, belki ülkemizi yakabilirler ama bizleri asla yıkamazlar. Yıkamayacaklar. Gerçekleştirdiğimiz ziyaretimizde oradaki söndürme çalışmalarını yakından takip ettik. Bunun yanı sıra, Tarım ve Orman Bakanımız Sn. Bekir Pakdemirli, Bakan Yardımcımız Sn. Fatih Metin, Orman Bölge Müdürümüz Sn. Yasin Yaprak ile bir araya gelerek, devam eden yangın söndürme çalışmalarımızı anlık olarak gönderilen görüntü ve bilgi akışı ile takip ederek, durum değerlendirmelerinde bulunduk” diye konuştu.

PROVOKATİF EYLEMLERE KARŞI UYARDI

Havadan uçaklar ve helikopterler, karadan ise arazözler ile yangınlara müdahalelerin devam edildiğini kaydeden Yavuz, şöyle konuştu: “Tabi burada sivil vatandaşlarımızın da destekleri çok fazla. Hem yangını söndürme çalışmalarına hem de yangına müdahalede bulunan personele gıda ve içecek desteklerinde bulunuyorlar. Ülkemize, bizlerin birliğine beraberliğine yönelik yapılan her saldırıda olduğu gibi hepimizin ciğerini yakan bu yangınlarda da devlet ve millet omuz omuza. Bir konuya özellikle dikkat çekmek istiyorum. Dört bir koldan yangınla mücadele ettiğimiz bu süreçte, devam eden yangın alanlarında özellikle hükümetimize yönelik, yangın söndürme çalışmaları ile ilgili kargaşa çıkararak bizlerin birliğine kast etmeye çalışan organize yapılar karşımıza çıkabilir. Bu gibi durumlarda hassasiyet göstermek ve oluşturulmak istenen kargaşaya müsaade etmemek, sahada devam eden yangın söndürme çalışmalarının daha hızlı ilerlemesini sağlayacaktır. Provokatif eylemlere karşı vatandaşlarımızın hassas davranmalarını özellikle rica ediyorum.”

DEVLETİMİZ TÜM İMKANLARIYLA SAHADA

Yavuz, devlet tüm gücüyle Marmaris’teki yangınların bir an önce söndürülmesi için sahada olduğuna da dikkat çekerek, “Burada olan aziz milletimiz de bu çalışmalara tam destek veriyor. Allah’ın izni ile devlet ve millet el ele, omuz omuza devam eden bu yangınları kısa süre içerisinde kontrol altına alacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Ben desteklerinden dolayı öncelikle Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı sunuyor, kıymetli bakanlarımıza, Genel Başkan Yardımcımıza, milletvekillerimize, İl ve İlçe teşkilatlarımıza, Orman Bölge müdürümüze, İl ve İlçe Tarım Müdürlerimize, sahada görev yapan tüm yangın söndürme ekiplerimize ve tabi desteğini esirgemeyen tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Allah, bizlerin birliğini beraberliğini daim kılsın inşallah. Allah, ülkemizi ve bu aziz milleti tüm afetlerden korusun inşallah” ifadelerini kullandı.