Sason İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı emrinde vatani görevini yaptığı sırada, bölücü terör örgütü ile girdiği çatışmada 1 Ağustos 1985 tarihinde Şehit olan J. Er Olcay Altun, şehadetinin 36. ölüm yıl dönümünde kabri başında anıldı. Anma etkinliğine şehidin babası Hüsemettin Altun, Kaymakam Ahmet Soley, Belediye Başkanı Mehmet Erikmen, İlçe Jandarma Komutan Vekili Hakan Ataş , AK Parti İlçe Başkanı Fuat Meriç, CHP İlçe Başkanı Vekili Serkant Kurt, Belediye Meclis Üyesi Memduh İlgili, SYDV Müdürü Mustafa Geçmez, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Özlem Ekli, CHP Kadın Kolları Başkanı Pınar Üvez, Emniyet ve jandarma personelleri katıldı. Cumaönü müezzini Mehmet Ay'ın Kur’an okumasının ardından hep birlikte dua edildi.

“RUHUN ŞAD OLSUN”

Kaymakam Ahmet Soley yaptığı konuşmada, “Şehidimiz, bu şanlı bayrak dalgalansın, kulaklarımızdan ezan sesi eksilmesin, bu vatan bölünmesin diye canını verdi. Üzülme, şehidim. Bu dünya döndükçe bu şanlı bayrak bu gökyüzünde dalgalanacak. Ezan sesi nesiller boyu kulaklarda çınlayacak ve dünya durdukça Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşayacak. Ruhun şad olsun, ışıklar içinde uyu" dedi. Katılımcılar tarafından şehidin kabrine çiçek bırakılması ile tören sona erdi.

OLCAY ALTUN KİMDİR?

Hüsamettin ve Naile çiftinin ilk çocukları olarak 1964 yılında dünyaya gelen Olcay Altun, askere gitmeden önce Karacasu’da ekmek fırınında ve İzmir’de pidecide çalıştı. Acemi birliğini Hatay Serinyol’da yapan Altun, usta birliğine İstanbul’da başladı. Tezkeresine 3 ay kala o zaman Siirt’e bağlı Sason’da bulunan İlçe Jandarma Karakolunda görevlendirilen Altun, teskeresine bir gün kala görev arkadaşlarıyla vedalaşmak üzere çıktığı yolda bölücü terör örgütünün kurduğu pusuda çıkan çatışmada şehit düştü.