ADÜ Restoranda basınla bir araya gelen Rektör Aldemir, 2 yılda üniversitede yaptıklarını anlattı. Göreve geldiğinde üniversitede ilk olarak ‘huzur, sükûnet ve bilimsel seferberlik’ ilan ettiğini dile getiren Aldemir, bunun meyvelerini aldıklarını ve ADÜ’nün dünyanın ve Türkiye’nin en prestijli üniversitelerinden biri haline geldiğini ifade etti. Rektör Aldemir, üniversitenin 60 bin olan öğrenci sayısının 2 hafta önce kurulan Uzaktan Açıköğretim Fakültesi sayesinde 4 kat artacağını söyledi. Rektör Aldemir, üniversite kampüsüne 2 yeni öğrenci yurdu yapılacağı müjdesini de paylaştı.

ADÜ’LÜ OLMAK AYRICALIK


Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın ardından öğrenci adaylarını ADÜ’ye davet ettiklerini belirten Aldemir, “Öğrenci adaylarını geleceği inşa etmek için ADÜ’ye davet ediyorum. Yakında sosyal medyada video ile öğrencileri üniversitemize davet edeceğiz. Türkiye’de yüzde 10’a girmiş trend üniversite olan en büyük üniversitelerden biriyiz. ADÜ’lü olmak ve Aydın’da yaşamak ayrıcalıktır. Bütün öğretim üyelerimizle gurur duyuyorum” diye konuştu.

90 MİLYON BÜTÇE ARTIŞI


Rektör Aldemir, ADÜ’nün başarılarının üniversite bütçesinin yüzde 21 arttırılarak ödüllendirildiğini ifade etti. Aldemir, şöyle konuştu: “Öyle başarılı bir yıl geçirdik ki devletimiz yüzde 21’lik bütçe artışı ile bizi ödüllendirdiler. Bizim yıllık bütçemiz 440 milyon liraydı, 538 milyona çıktı. 90 milyon fazla aldık. Üniversitemiz gerçekten çok iyi durumda.”

700 MİLYON BORCUN ÖNÜNE GEÇTİM


“Türkiye’de tıp fakültesinin borcu olmayan iki üniversite var” diyen Aldemir, “Bunlardan biri Atatürk Üniversitesi, biri de Aydın Adnan Menderes Üniversitesi. Ben rektör olarak atandıktan sonra hastanemizin borcu 200 milyon liraydı. O şekliyle devam etseydi hastanenin borcu 700 milyon civarında olacaktı. Şuan da durumumuz ne biliyor musunuz? 60 milyon lira kasada paramız bulunuyor. Türkiye’de hastanesine ileri teknoloji cihazlar alabilen nadir üniversitelerden bir tanesiyiz” ifadelerini kullandı.

ÇALAMADIKLARI İÇİN BANA KUMPAS KURDULAR


Üniversitede kurulan vurgun çarkının ipinin uçunu yakaladığını ve bırakmadığını dile getiren Aldemir, “Bizim şuan bir kuruş borcumuz yok. Göreve geldiğimizde sadece hastanenin 200 milyon borcu vardı. Geldiğimizde bize getiriyorlardı 1 liralık malzemeyi 5 liraya satıyorlardı. 200 milyon borç nasıl kapandı? Bir yakaladım ipin ucunu, bırakmadım. Ben yemem, yedirmem, yiyeni de affetmem, affetmedim. Ben buradayken devletimizin parasını kimse çalamaz. Çalamadıkları için bana kumpas yaptılar” şeklinde konuştu.

ÜÇ YILDA 1 PROFESÖR İSTİFA ETTİ


“ADÜ’den 30 profesör istifa etti” iddiasını da yalanlayan Aldemir, “2019’da 5 profesör, 2020’de 6, 2021’de 5 profesör ayrıldı. Bunların 2’si hariç hepsi yıla bağlı olarak emekli oldular. Bir profesör nakil yaptı, 3 yılda sadece 1 istifamız var. Bizden gitmek isteyen var mıdır? Gitmek isteyene gitme demeyiz. Bizim üniversitemize yüzlerce akademisyen gelmek istiyor” diyerek sözlerini tamamladı.