Bizim yönümüz, tarafımız belli Sn. Bülbül. Sizin yönünüz, tarafınız neresi? Hakikaten siz şu an neredesiniz?” dedi.
CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, birçok bölgede meydana gelen orman yangınlarında THK uçaklarının kullanılmamasına tepki gösterdi. Konuyla ilgili açıklamasında CHP’li Bülbül, şu ifadeleri kullandı: “THK'nın yangın uçaklarını hangarda çürütüp Rusya’dan günlük 1,3 milyona yangın söndürme uçağı kirala. Parasını da ödeme. Uçmasınlar. Kıbrıs’a ise şatafatla 8 uçakla git. Manavgat yanıyor ve sadece 2 uçakla müdahale ediliyor. Bunu da yaparsa anca AKP yapar. Görevini yerine getiremeyen Pakdemirli derhal istifa etmelidir.”
Milletvekili Bülbül’ün bu açıklamalarına cevap AK Parti Aydın Milletvekili ve TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanvekili Metin Yavuz’dan geldi.

“BU YENİ BİR ALGI OPERASYONU”


AK Partili Yavuz, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “ CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül yaptığı açıklamasında hangarda uçakların çürümeye terk edildiğini iddia ederek, Tarım ve Orman Bakanımızı istifaya davet etmiş, bir de yetmezmiş gibi Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı, eleştirmeye yeltenmiş. Bir de utanmadan sıkılmadan GSM kullanıcılarına algı oluşturmak için kısa SMS göndermiş. Devlet tüm gücüyle sahada bir yandan yangın ile mücadele ediyor, bir diğer yandan milletimizin yaralarını sarıyorken, bunlar fırsat bu fırsat diyerek yeni bir algı operasyonu.”

“SENİN VE PARTİNİN İŞİNE GELMİYOR”


Milletvekili Yavuz, açıklamasını şu şekilde sürdürdü: “Yahu sizde hiç mi utanma, sıkılma yok? Ciğerlerimizi yakan, sözde ateşin çocukları olduğunu iddia eden aslında kimin çocukları oldukları belli olmayan ama eli kanlı terör örgütü PKK denilen şerefsiz, alçak bir örgüte hizmet ettikleri bilinen ve çıkan yangınları üstlenen bu namertleri ve onun patronlarını eleştireceği yerde yine her zamanki gibi iktidara saldırmasına artık kendisinden her zaman beklenen hareketler olması sebebiyle şaşırmıyorum. Yalnız yine de bu arkadaşa doğru bilgiyi vermek gerekir. Sn. Bülbül, hangarda olan senin bu bahsettiğin uçaklar zaten uçuşa elverişli olmadığı için hurdaya ayrılmış olan uçaklar. Bunu geçen sene de sana anlattık ama inatla anlamak istemiyorsun. Çünkü ne senin ne de senin zihniyetine sahip partinizin işine gelmiyor.”

“SİZ HİÇBİR ZAMAN MİLLİ OLMAYI BAŞARAMADINIZ”


Yalnızca 2021 yılı içerisinde alınan helikopter sayısının 13 olup toplam sayının 39 olduğunu kaydeden Yavuz, “Bunların yanında 3 tane de uçak var. Sana biraz da teknik bilgi vereyim. Beriev Be-200 Altair Yangın Söndürme uçakları, Beriev tarafından üretilen Rus yapımı bir amfibyen jet uçağıdır. Uçak, yangın söndürme, arama kurtarma, deniz devriyesi, kargo ve yolcu taşımacılığı için tasarlanmış olup 12 ton su veya 72 yolcu kapasitesine sahiptir. 2,500 litre kapasiteli Mİ-8 helikopterimizde ikmali yapabildiği su kaynaklarının yanı sıra, OGM tarafından her 5 km’de bir tane olacak şekilde yapılan göletlerden de su ikmali yapabiliyor ve bu sayede 1 saatte 8 su ikmali gerçekleştirip, yangınlara müdahalede zamandan büyük kazanç sağlıyor. Yangınla mücadelede 2 adet de CH-47 Chinook helikopterde görev yapıyor. Bunlarda 7500 litre kapasiteye sahip. Bitmedi, yerli ve milli insansız hava araçlarımız da yangın bölgelerinde aktif görev yapıyor. Saha ekiplerine online görüntü aktarımı sağlayan bu araçlarımız sayesinde yangınların ilerleyişi yakından takip edilip doğru şekilde müdahalede bulunulması sağlanıyor. Siz hiçbir zaman milli olmayı başaramadınız, başaramayacaksınız. Çünkü her zaman söylüyorum ya, sizin bu memlekete, bu aziz millete hizmet etmek gibi bir derdiniz tasanız yok.” diye konuştu.

“SİZİN YÖNÜNÜZ VE TARAFINIZ NERESİ?”


AK Partili Yavuz, açıklamasını şu şekilde tamamladı: “Madem Cumhuriyet çocuğusunuz, ittifak yaptığınız PKK’nın siyasi uzantısı olan HDP’yi eleştirsenize, “Kardeşim sizin köpekleriniz bizim memleketimizi yangın yerine çevirdi. Köpeklerinizi bahçenizde iyi bağlayın.” desenize. Yerse! Diyebilir misiniz? Neymiş efendim Tarım Bakanı istifa etsinmiş!
Sizde zerre kadar onur varsa Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu CHP’den, sırf HDP ile ittifak yaptığı ve onların bu alçaklıklarına sessiz kaldığı için istifa edersiniz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Bakanlarımız, Milletvekillerimiz burada. Bizler sahada yangından etkilenen aziz milletimizin yanındayız. Bizim yönümüz, tarafımız belli Sn. Bülbül. Sizin yönünüz, tarafınız neresi? Hakikaten siz şuan neredesiniz?”