Millet İttifakı'nı "İncirliova'ya çivi bile çakamayan zihniyet" sözleri ile eleştiren AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Celbek'e İYİ Parti İlçe Başkanı Ahmet Alak cevap vermişti. Başkan Alak, Celbek'in yalan söylediğini, kul hakkına girdiğini ve siyasi beceriksizliğini gizlemeye çalıştığını iddia ederek, İncirliova'ya asıl AK Parti iktidarının hizmet yapmadığını savunmuştu. İYİ Parti'li Alak'a AK Parti İlçe Gençlik Kolları'ndan tepki geldi.

“45 GÜNDE BORÇ 29 MİLYON TL ARTTI MI?”

Yazılı açıklama yapan İlçe Gençlik Kolları Başkanı Uğur Abacı, "2 Aralık 2020’de 35 milyon TL olan belediye borcu 45 gün içerisinde 64 milyon TL oldu mu, olmadı mı? 45 günde 29 milyon liralık yatırımı İncirliova’nın hangi bölgesinde yaptınız? İYİ Parti ve CHP belediye meclis üyelerinin çocukları İncirliova Belediyesi’nde çalışıyor mu, çalışmıyor mu? İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden getirdiğiniz 100 at nerede? 4 Temmuz’da atları gösterecek miydiniz, göstermeyecek miydiniz? Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin İncirliova Belediyesi’ne hibe ettiğini ifade ettiğiniz, gazetelere haber verdiğiniz, meydanlarda sergilediğiniz 5 adet kepçe nerede? Bunları, İncirliova’da göremiyoruz yoksa sadece algı mıydı? Belediye personellerini tazminat ödememek için 29 kodla yani yüz kızartıcı suç işlediği gerekçesi ile işten çıkardınız mı, çıkarmadınız mı? Kaldı ki bu işçilerden birisi, temizlik personeli ve geçen yıl vefat eden kanser hastası olan kardeşimizdi. Şimdi soruyorum siz mi kul hakkı yemişsiniz, biz mi? Kim siyasi beceriksizliğini gizlemeye çalışmış? Bunlar sizin 2 yılda İncirliova’ya verdiğiniz zararlarınız" diyerek İYİ Parti’li Alak'a meydan okudu.

“PROJELERİN DEVAMI GELECEK”

Partisinin iktidarının ilçede yaptığı yatırım ve hizmetlerden de bahseden Abacı, “Peki, biz ne yaptık? Acarlar’a polis karakolu inşaatı, İstiklal Mahallesi sağlık ocağı inşaatı, jandarma binası, doğalgaz, okullar ayrıca TOKİ projesini kazandırdık ve vatandaşlarımız yerleşti. Bu projelerin devamı gelecektir. Soruyorum size; İncirliova’ya 100 milyon liranın üzerinde proje getiren teşkilatım mı kul hakkı yemiş? Takdir aziz milletimizindir" ifadelerini kullandı.