Kadınlar için faydalı bitkilerden olduğu ifade edilen hayıt tohumundan taze bir şekilde hayıt macunu hazırlayan Nihal Deliktaş, 10 ay gibi kısa bir sürede ürünü kullanan 250’yi aşkın kadından annelik sevinci yaşadıklarını ifade eden mesajlar aldı. Çeşitli sebeplerle çocuk sahibi olamayan anneler için hazırladığı hayıt macununu bugüne kadar Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelen siparişler üzerine kargolayan Nihal Deliktaş, aldığı geri dönüşlerden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Tüm Türkiye’de adından söz ettiren Deliktaş, kendi geliştirdiği bu özel karışımı için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Türk Patent ve Marka Kurumuna patent başvurusunda bulundu.

KULLANIMINI KOLAY HALE GETİRDİ


Çalışmalar hakkında bilgi veren Deliktaş, “Hayıt macunu sayesinde 10 ay gibi kısa sürede 250 kadın annelik sevinci yaşadı. Bir ikiz gebemiz var. İlk kavanozda hamile kalan da oluyor, üçüncü kavanoz da kalan da oluyor. 3 aydan fazla kullandırmıyoruz. 10 ay önce ilk gebelik haberini aldık. Hayıtın zaten kadın hastalıklarına faydalı olduğu biliniyor. Ben sadece macununu yaptım. Suyu da çayı da kullanılıyor. Önceden çay olarak gönderiyordum. Çalışan bayanlar çay demlemek zor oluyor dediler. Ezmesi de zor olan bir tohum. Ben de macununu geliştirdim. Doğadan taze topladığımız için daha faydalı. Uzun süre bekletilenler ilaçlanıyor. Bizde böyle bir durum yok. Sabah akşam bir tatlı kaşığı kullanıyorlar. Adet döneminde kullanmıyorlar. Ama menopoz için kullananlar adet görene kadar kullanıyorlar” dedi.

KARIŞIM HAKKINDA BİLGİ VERDİ


Ürünü doğadan topladıklarını ifade eden Deliktaş, “Öğütme makinemizle öğütüyoruz. Sonra balla karıştırıyoruz. Bu şekilde gönderiyoruz. Erkekler için de kuvvet macunu gönderiyoruz. Fındık, fıstık, ceviz, badem, zencefil, çörek otu, deve dikeni tohumu, çoban çökerten, çakşır kökü, polen, ginsengi, bal bulunuyor. Bizlere ‘@nihalinbahçesi’ isimli instagram hesabından ve 5446808850 No’lu telefondan ulaşabilirsiniz” dedi.