İlçe genelinde değişik tarihlerde ve farklı mahallelerde bulunan adreslerde "Evden Hırsızlık-İşyerinden Hırsızlık, Motosiklet-Bisiklet Hırsızlığı- Otodan Hırsızlık" olaylarının meydana gelmesi üzerine Kuşadası İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri vakit kaybetmeden çok yönlü ve titiz bir çalışma başlattı. Olay yeri, çevresi ve güzergah üzerinde bulunan güvenlik kameraları ve MOBESE kameraları incelemeye alındı. Ayrıca olay yerlerinde gerekli tüm teknik çalışmalar gerçekleştirildi.

ZANLILAR TESPİT EDİLDİ


Bu çalışmalar sonucunda; 1 motosiklet hırsızlığı, 2 otodan hırsızlık şüphelisi N.K, 3 otodan hırsızlık olaylarının şüphelisi A.E., 1 evden hırsızlık, 1 gasp-yağma suçlarının şüphelisi B.Y., 1 otodan hırsızlık olayının şüphelisi U.D., 1 otodan hırsızlık olayının şüphelisi ve 2 ayrı hırsızlık suçundan aranan, toplamda 4 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan H.B., 1 motosiklet hırsızlığı olayının şüphelisi Ö.İ., 1 motosiklet hırsızlığı olayının şüphelileri İ.D. ve M.O., 1 işyerinden hırsızlık olayının şüphelisi ve 2 ayrı hırsızlık ve 2 ayrı ruhsatsız silah bulundurma suçlarından aranması bulunan R.Ö., 1 elektrikli bisiklet hırsızlığı olayının şüphelisi İ.A., 1 motosiklet hırsızlığı olayının şüphelisi ve hırsızlık suçundan aranması olan H.B., 1 motosiklet hırsızlığı olayının şüphelisi A.C.B. isimli zanlılar tespit edildi.
Zanlıların bulunabilecekleri adresler belirlenirken, şahıslar yaklaşık olarak 15 saat süren operasyon sonucu saklandıkları evlerde kıskıvrak yakalandı.
Çalışmalar sonucunda 15 ayrı hırsızlık olayı ve 2 ayrı gasp olayı aydınlatıldı. Zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden A.C.B. ile İ.A. savcılıkça, B. Y. ile H. B. mahkemece Adli Kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Mahkemece tutuklanan N. K., A. E., U. D.,H. B.,Ö. İ., İ. D., M. O. ile R. Ö. İse Söke Cezaevine gönderildi.