Aydın’da pandemi nedeniyle kısıtlamaların kalkmasının ardından geçen yıllara göre bu yaz sezonunda düğün sayısında büyük bir artış yaşanıyor. Düğün sayısındaki bu artış, altın sektörünü ise çok fazla hareketlendirmedi. Kuyumcular, altın satışlarının beklentilerinin altında kaldığını belirterek satışların normal olduğunu söyledi.
Altının en önemli yatırım aracı olduğunu kaydeden Yavaşoğlu, “Geçen yıl pandemi nedeniyle çok fazla düğün yapılmadı. 1 Temmuz’dan itibaren kısıtlamaların kalkmasının ardından düğün sayısında büyük bir artış yaşandı. Bu nedenle altın satışlarının çok fazla olacağını tahmin ettik ancak beklediğimiz seviyede satış şu an için gerçekleşmedi. Ancak satışlar şu an normal bir seviyede devam ediyor.” dedi.

“ÇEYREK, YERİNİ GRAM ALTINA BIRAKTI”


Vatandaşların bu dönemde çeyrek altından daha çok gram altın aldığını ifade eden Yavaşoğlu, “Son yıllarda çeyrek altın fiyatı arttı. İnsanlar bu artış karşısında çeyrek altın yerine gram altın almaya başladı. Çeyrek altın yerini artık gram altına bıraktı. Şu an çeyrek altından daha fazla gram altın satışı gerçekleşiyor. Gram altınlara talep daha fazla.” diye konuştu.
Uzun vadede yatırım yapmak isteyen vatandaşlara altın almaları konusunda çağrıda bulunan Yavaşoğlu, “Altın alan uzun vadede kazançlı çıkar. Altına yatırım yapan kaybetmez. Şimdi altın almanın tam zamanı” şeklinde konuştu.