Azerbaycan-Pakistan- Türkiye Üçlü Parlamento Başkanları Birinci Toplantısı için TBMM Başkanı Mustafa Şentop, milletvekillerinden oluşan bir heyetle Azerbaycan'a gitti. Heyette, Roma ve Moskova eski büyükelçisi olan İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin de yer aldı. Bakü'de Şentop başkanlığındaki TBMM heyeti, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüşmesinin ardından, merhum Haydar Aliyev'in anıt mezarını ziyaret etti.

ŞEHİTLER İÇİN DUA ETTİLER


Şehitler Hıyabanı'na ve Bakü Türk Şehitliği'ne de gidip, şehitler için dua eden heyet, daha sonra Azerbaycan-Pakistan-Türkiye Üçlü Parlamento Başkanları Birinci Toplantısı'na katıldı. Toplantıda Şentop, Azerbaycan ve Pakistan parlamento başkanları ile birlikte, 3 ülke arasındaki kardeşlik ilişkilerinin daha da geliştirilmesini, parlamenter temasların arttırılmasını ve bölgede istikrar, güvenlik ve refahı geliştirmeyi öngören Bakü Beyannamesi'ni imzaladı.
Sosyal medya hesabından açıklama yapan Milletvekili Sezgin, Azerbaycan programı hakkında bilgi verdi. Sezgin, Bakü Beyannamesi’nin üç kardeş ülke ve bölgeleri açısından hayırlı olmasını diledi.