Aydın'da 9 günlük Kurban Bayramı tatilini de içine alan 12-25 Temmuz günleri arasında polis, jandarma ve sağlıkçıların yanı sıra itfaiye ekipleri de yoğun mesai yaptı. İl genelinde Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, 14 günde aralarında ev, iş yeri, fabrika, arazi ve çöp olmak üzere 350 yangın ile yaklaşık 20 trafik kazasına müdahale etti. Olaylarda can ve mal kayıplarını önlemek için fedakarca çalışan itfaiye ekipleri, toplam 52 vatandaşın hayatını kurtardı.

“7 GÜN 24 SAAT GÖREVE HAZIRIZ”


İtfaiye Daire Başkanı Serdar Adanır, vatandaşın can ve mal güvenliğinin kendileri için çok önemli olduğunu söyledi. Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi olarak il genelinde toplam 32 noktadan kaza, yangın ve diğer olumsuz durumlara müdahale ettiklerini belirten Adanır, "Ekiplerimiz 7 gün 24 saat göreve hazır. Hayat devam ettiği sürece ne kadar istemesek de kaza, yangın ve diğer olumsuz durumlar meydana geliyor. Biz de bu durumlarda vatandaşlarımızın can ve mal güvenliklerini sağlamak için canla başla çalışıyoruz" dedi.
Başkan Adanır, fedakarca görev yapan itfaiye ekiplerine, kendilerinden desteğini esirgemeyen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.