CHP Aydın Gençlik Kolları İl Başkanı Mustafa Dinç, Aydın Kültür ve Turizm İl Müdürü Umut Tuncer’i hedef alan açıklamalarda bulundu. Kuşadası’na giderek bölgede ölçüm gerçekleştirdiğini belirten Kültür ve Turizm İl Müdürü Tuncer’e cevap veren CHP’li Dinç, şu ifadeleri kullandı: “Biliyorsunuz artık Aydın’da mahdumları olduğu beyefendi gibi meşhur olmaya uğraşan bir İl Kültür Turizm Müdürümüz var. Olur olmaz lafa atlayan, bilgi sahibi olmadığı neredeyse her konuda fikir sahibi bir müdür. Tahminimce sadece kültür ve turizm başlıklarında hem bilgisi hem de fikri yok. Vay Aydın’ın şu talihine ne diyelim. Beyefendinin kendine ait bir web sitesi var. Zira iletişim fakültesi mezunuymuş sitesindeki özgeçmişine göre.”

“NEYİ ÖLÇTÜN?”

Başkan Dinç, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: “Tabi yine kendi web sitesindeki ifadelerle aynen “siyasal iletişim” ve “itibar” konuları akademik birikimi arasındaymış. Turizm veya kültür alanında hiçbir birikimi olmayacak ki kendisi de bu konuda kendi özgeçmişinde bir iddia ortaya koymamış. Siyasetçilik oynamaya çalışması da bundan olsa gerek. Tabi memurluğuna ve devlet memurluğu kanununa hiç bakmadan bu oyunu oynamaya çalışmasının karışlığını elbette disiplin amirleri verir onu biz bilmeyiz. Peki, ben bu beyefendinin özgeçmişine niye bakma gereği duydum? Öyle ya, nerden çıktı?
Şimdi bu meşhur mahdum bugün bir hışımla, geçtiğimiz günlerde Kuşadası’nda iletim hattı arızası yaşanıp da ASKİ yetkililerince kısa sürede tamir edilen noktaya gitmiş. Kültür müdürü olarak oraya gitse de kendi ifadesine göre 2 gün önce giderilmiş bir arızayı ölçmek gibi ilginç bir hobiye sahip olduğunu öğrenince herhalde dedim işten anlıyor. Üniversitelerin mimarlık, mühendislik fakültelerinden birinden mezun da nostalji yapmış dedim ama yok! İletişimci beyin kendi ifadesiyle “ölçüm” falan gerçekleştirmiş. Neyi ölçtün beyzadem bir açıklayıver de açılsın ufkumuz, dimağımız! Yoksa eline mezurayı aldın kendi boyunu mu ölçtün?”

“AKP VE MHP VEKİLLİĞİ HAYALLERİ VAR DİYORLAR”

Dinç, açıklamasını şu şekilde tamamladı: “Yoksa karşına çıkan vatandaş Büyükşehirden çok memnunuz mu dedi? Yoksa esnaf bitti, turizm bitti, mahvolduk pandemide, hükümetten delikli kuruş destek görmedik mi dedi? Nasıl turizm yönetimi bu mu dedi? Bak ben sana bir öneride bulunayım; bence sen yarından tezi yok Kuşadası çarşı esnafının içine dal, “Kruvaziyer işleri nasıl gidiyor, memnun musunuz halinizden?” de, belki mezuran şaşmıştır, bir de onlar alıversin boyunun ölçüsünü ne dersin? Bu arada arkadaşın kendisini bu kadar podyumlara atmasının nedeni de AKP ya da MHP vekilliği hayalleri diyorlar bu da şuracıkta duruversin.”