Didim’de lokmacılık yapan Mehmet Tayhan, 25 Temmuz Pazar günü eşi Ayşe Tayhan ve 2 kızıyla birlikte yakınlarının Cumhuriyet Mahallesi'ndeki düğününe gitti. Eve dönüş yolunda 16 yaşındaki Yağmur Tayhan, bir yere uğrayacağını söyleyip ailesinden ayrıldı. Uzun süre eve dönmemesi ve telefonlarına da cevap vermemesi üzerine Tayhan'ı merak eden ailesi, gidebileceği yerlere bakmalarına rağmen kızlarına ulaşamadı. Bunun üzerine Tayhan çifti, akşam saatlerinde Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne başvurdu. Polis ekipleri biranda ortadan kaybolan 16 yaşındaki Tayhan'ın bulunması için çalışma başlattı. Polis, Tayhan'ı her yerde ararken, dün sabah saat 07.30 sıralarında devriye görevi yapan polis ekipleri tarafından Cumhuriyet Mahallesi'ndeki boş arazide cansız bedeni bulundu. Evlerine 1 kilometre, babasının lokmacı dükkanına ise 70 metre mesafedeki arazide cesedi bulunan Tayhan'ın darp edildiği ve vücudunda da 12 adet bıçak darbesi olduğu belirlendi.

POLİS MEMURLARI KAN İZLERİNİ FARK ETTİ

Tayhan'ın cansız bedeni, polis ve savcının olay yerindeki incelemelerinin ardından önce Didim Devlet Hastanesi morguna ardından da otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Polis, Yağmur'un ölümüyle ilgili soruşturma başlatırken, bölgedeki güvenlik kamerası kayıtlarını da tek tek incelemeye alıp, görüntülere takılan mahalle sakinlerinin ifadelerine başvurdu. Güvenlik kameralarını mercek altına alan Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri Yağmur’un babasının lokmacı dükkanının bitişiğindeki 3 katlı apartmanda oturanların ifadesine başvurmak için gittiği sırada binanın girişinde kan izleri olduğunu fark etti. Yapılan araştırmanın ardından binanın son katındaki daireye savcılık kararıyla giren polis ekibi, banyodaki çamaşır makinesi içinde kanlı çarşaf buldu.

ARKADAŞLARINA ANLATMIŞ

Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliğince olayla ilgili özel ekip görevlendirilirken, polis ekipleri daha sonra ev sahibi Nizam Cansızlar’ı (53) aramaya başladı. Telefonunu kapattığı için ulaşılamayan Cansızlar’ın kısa bir süre telefonunu açması üzerine polis ekipleri, Yeni Mahalle'deki bir parkta olduğunu tespit etti. Operasyonla gözaltına alınan cinayet zanlısı, İlçe Emniyet Müdürlüğüne getirildi. Yağmur’u dün gece bıçaklayarak öldürdüğünü itiraf eden Nizam Cansızlar’ın ifadesinde olayı yakın arkadaşlarına anlattığını söylediği öğrenildi. Darp ederek öldürdüğü genç kızın cansız bedenini evindeki bir çarşafa sararak gece geç saatlerde evin yanındaki boş arsaya bıraktığını ve çarşafı da eve getirerek çamaşır makinasına koyduğunu söylediği öğrenildi. Alman vatandaşı bir kadınla gayri resmi birlikteliği olan zanlı Cansızlar’ın emniyetteki ifadesine devam edildiği kaydedildi.