Genç-yaşlı vatandaşların yaz aylarını geçirmek için yayla evi aradığı Karacasu yaylaları günü birlik gelenlerin de ilgi odağı oluyor. Çevre il ve ilçelerden gelip yaylada ev satın alan ya da kiralayan vatandaşlar, yaylanın insanı adeta gençleştirdiğini söylüyor. Bol oksijen sebebiyle şehirlerdeki halsizlik ve bitkinlikten eser kalmadığını söyleyen yayla sakinleri, “2 saat uyuyup dipdinç kalkıyoruz. Burası ömrü uzatıyor, insanı gençleştiriyor” ifadelerini kullanıyor.

BAYRAMDA AKINA UĞRADI


Karıncalı Dağı’nın eteklerinde derin vadinin içinde bulunan, yaz sıcağından bunalan insanların serinlemek için kilometrelerce uzaklardan geldiği, bayramlarda oturacak ve araba konulacak yer bulmanın oldukça zor olduğu Karacasu'yu farklı kılan en önemli değerlerinden biri olan doğal oksijen deposu ve serinleme merkezi Ballıpınar ve Kahvederesi Yaylası bu bayramda da en kalabalık günlerinden birini yaşadı.

"SERİNLEMEK İÇİN TERCİH EDİYORUZ"


Kısıtlamalar sebebiyle birkaç bayramdır kapalı olan bu yayladaki işletmelerin de açılmasıyla yaylalar adeta akına uğradı. İlçe dışında yaşayıp Karacasu'daki yakınlarına bayram ziyaretine gelenlerin yanı sıra serinlemek için Aydın ve çevre illerdeki vatandaşların tercih ettiği yaylalar Kuşadası ve Didim gibi tatil beldeleri olan Aydın'da alternatif bir turizm cenneti olan Karacasu yaylalarına ilgi giderek artmaya devam ediyor. Özelikle bayramda Türkiye'nin pek çok ilinin plakasına sahip arabaların görülebildiği
Karacasu yaylalarının Karadeniz yaylalarından bir farkı olmadığını söyleyen vatandaşlar, "Serinlemek için burayı tercih ediyoruz. Bayramda araba park edecek yer bulmak büyük sıkıntıydı bu sorun bir şekilde aşılabilirse daha da güzel olacak" dedi.