Kuşadası'nda kanalizasyon boru hattının patlaması sonucu atıksuların çevreye ve denize karışmasını önlemek için ASKİ ekipleri yoğun mesai harcadı. Ekiplerin calışması ile patlayan boru hattı tamir edilirken atıksular vidanjörler ile çekildi.


12 DAKİKADA MÜDAHALE EDİLDİ


CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, bölgede çalışma yapan Büyükşehir Belediyesi ve ASKİ ekiplerinden bilgi aldı. Çankır, ekiplerin yaşanan olaya 12 dakikada müdahale ederek tatilcilerin takdirini kazandığını belirterek, “ Aydın Büyükşehir Belediyesi ve ASKİ ekiplerimiz her zaman vatandaşlarımıza, halkımıza kesintisiz hizmet sağlamaktadır. Aydın ilimiz Türkiye’nin en gözde turizm merkezlerinden biridir. Halkımızın Kurban Bayramı’nda büyük ilgi gösterdiği Kuşadası ilçemizde yoğun kullanımdan dolayı oluşan arızaya 12 dakikada müdahale ederek tatile gelen tüm vatandaşlarımızın taktirini kazanmıştır. Olayın başladığı ilk andan itibaren Başkanımız Özlem Çerçioğlu tüm teknik ekip ve ekipmanlarını olay yerine yönlendirerek oluşacak sıkıntıların önüne geçmişlerdir” dedi

ATIK SUYA RASTLANMAMIŞTIR


Aydın Büyükşehir Belediyemiz üst düzey bir performans sergilemiştir” diyen Çankır, İl Kültür ve Turizm Müdürü Umut Tuncer'in yaşananlarla ilgili yaptığı eleştiriye şöyle yanıt verdi: “Kendi performansından bi haber hadsizler verilen mücadeleyi kendi küçük dünyalarında başka bir yere koymaya kalkmışlardır. Demokrasilerde siyasilerin performanslarını halk belirler. Haddini bil otur yerine. Senin performansını belirleyenler sandığa gömülecek. Yandaş kanallar, yalan kalemler verilen emek ve alın terinin altında ezilmişlerdir. Bu sabah ASKİ Genel Müdürlüğü bağımsız ve akredite olmuş bir laboratuvara aldırdığı an itibariyle deniz suyu numunesinin analiz sonuçlarına göre alınan numune deniz suyu kriterlerine uygun ve herhangi bir atık su içermemektedir. Bu analiz sonucu hadsizlere verilen en güzel cevaptır.”

GEREKLİ TÜM ÇALIŞMALAR YAPILIYOR


Çankır, “ Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Kuşadası Belediyesi birlikte ivedi olarak bölgede gerekli çalışmaları yapmaktadır. Peyzaj çalışması ve alanın çimlendirilmesini kısa sürede tamamlamıştır. Cumhuriyet Halk Partili belediyelerimiz üzerinden siyaset devşirmeye kalkan ucuz siyasetçilere, yancılarına ve uzantılarına en güzel cevabı seçimlerde halkımız vermektedir” diyerek CHP'li belediyelerin görevini layıkıyla yaptığını ifade etti.