Belediye toplantı salonundaki seçimli meclis toplantısını AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık, MHP MYK Üyesi Burak Pehlivan, AK Parti İlçe Başkanı Fuat Meriç, CHP İlçe Başkanı Cengiz Çumralı, İYİ Parti İlçe Başkanı Ali Küpelioğlu, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Turancan Önem ve partilerin il ve çeşitli ilçelerden gelen temsilcileri olmak üzere çok sayıda katılımcı takip etti. Seçime geçilmeden önce makam odasını kullanma konusunda yetkinin kimin olduğu konusunda kısa süreli bir tartışma yaşansa da büyümeden yatıştırıldı. Meclis 1. Başkanvekili sıfatıyla Erdinç Gümüş’ün yönettiği meclis oturumunda saygı duruşu yapılıp İstiklal Marşı okunmasının ardından adayların konuşmasına geçildi. Mehmet Erikmen konuşma yapmak istemediğini ifade ederken Erdinç Gümüş kısa bir konuşma yaptı.

OY VERİRKEN TELEFON OLSUN MU OLMASIN MI?

Oylamadan önce meclis başkanı Erdinç Gümüş, oy verme işleminin gerçekleştirileceği kabine cep telefonuyla girilemeyeceğini deklare ederken buna itirazlar yükseldi. Seyirciler arasında bulunan avukatlar kanunda bunun yeri olmadığını söyledi. Bunun üzerine bu karardan vazgeçilse de Millet İttifakı üyeleri telefonlarını bırakarak kabine girdi. Cumhur İttifakı üyeleri böyle bir uygulama yapmadı.

YENİ BAŞKAN ERİKMEN'İ TEBRİK ETTİLER

Ardından oy verme işlemi başlarken ilk iki turda Mehmet Erikmen 6, Erdinç Gümüş 5 oy aldı ve sağlanması gereken üçte iki oy oranına erişen aday çıkmayınca üçüncü tura geçildi. Üçte iki oy oranının aranmayacağı ve çoğunluk oyu alanın başkan seçileceği üçüncü tur oylama işlemi sonunda 5 oy alan Erdinç Gümüş’e karşı, 6 oy alan Mehmet Erikmen Belediye Başkanı seçildi. Bir oyla bağımsız aday Erbil Avcı'nın seçimin kazananını belirlediği yorumları yapılırken seçimin ardından Mehmet Erikmen’i ilk tebrik eden rakibi Erdinç Gümüş oldu. Gümüş, seçimin ardından salonda bulunanlara hitaben, “Seçilen Mehmet arkadaşımızı tebrik ediyorum. Bütün meclis üyelerimizle birlikte yanında olduğumuzu Karacasu için birlikte çalışacağımızı deklere ediyorum. Hep birlikte Karacasu için çalışacağız. İnşallah hiçbir ilimizde ilçemizde böyle bir seçim yaşamayalım. Bir de milletvekillerimize geldikleri için teşekkür ediyoruz. Daha sık gelmelerini bekliyoruz” dedi. Seçimin tamamlanmasıyla makam koltuğuna oturan Erikmen tebrikleri kabul ederken seçime katılamasa da oylamanın ardından AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, MHP ve AK partili yöneticilerin de bulunduğu makam odasında Erikmen’i ziyaret etti.