Aydın Büyükşehir Belediyesi Bölge Koordinatörü Fatih Akkentli, Salı günü başlayacak olan Kurban Bayramı öncesi kurulan son pazarı ziyaret etti. Söke Meyve ve Sebzeciler Esnaf Odası Başkanı Ümit Coşkun ile birlikte pazarcı esnafı ve vatandaşlarla sohbet eden Akkentli, kendilerine Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun bayram mesajını iletti. Akkentli, Başkan Coşkun’a yardım etti, kendi pazar alışverişini de yaptı.


ÇÖZÜM İÇİN İLGİLİLERİ ARADI


Pazarda Akkentli’yi gören vatandaş ve esnaflar, kendisine sorun ve taleplerini aktardı. Anlatılanları dikkatle dinleyen Akkentli, Aydın Büyükşehir Belediyesi sorumluk alanında olan sorunlar için anında ilgilileri arayarak, çözüm yolları üretti. Akkentli ile sohbet eden vatandaşlar, Başkan Çerçioğlu’na da selam gönderdi.

“YENİ DEĞİL 30 YILDIR BU PAZARLARDA“


Söke Meyve ve Sebzeciler Odası Başkanı Ümit Coşkun, Akkentli’nin pazar ziyaretine eşlik etti. Coşkun ile sohbet eden Akkentli, birbirlerinin bayramını kutladı. Bayramlaşmanın ardından Başkan Coşkun, gazetecilere açıklama yaptı. Başkan Coşkun, “Yaklaşık 18 ay sonra pazar yerimiz ilk defa yerinde kuruldu. Her esnafımız kendi sergisinde tezgahını açtı. Pazarcı esnafımız pandemi süresinde oldukça zor zamanlar geçirdi. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu bu süreçte yanımızda oldu, kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Söke Belediye Başkanımız Sayın Levent Tuncel de bu süreçte yanımızda oldu ona da teşekkürlerimizi sunuyoruz. Aydın Büyükşehir Belediyesi Bölge Koordinatörümüz Fatih Akkentli, her zaman pazarcı esnafının yanında oldu. Özlem başkanımızın selamlarını getirdi, iletti. Sorunlarımızı Özlem Başkanımıza anlattı. Pazarcı esnafı yanında olanı, arkasında duranı hiçbir zaman unutmaz. Pazarcılık en eski, en kutsal mesleklerden birisidir. Birçok hane bizim pazarcı esnaflarımızdan alışveriş yapıyorlar. Biz çoğu ile abi, kardeş hatta akraba gibi olduk. Ben bu süreçte pazarcı esnaflarını tercih eden Söke halkına teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımıza marketleri tercih etmeyip bizlere geldiği için teşekkür ediyorum. Hepsinden Allah razı olsun. Biz Söke halkının hakkını asla ödeyemeyiz. Bugün Fatih Akkentli yine bayramdan önce son pazarda gelip bizlerin bir isteği olup olmadığını sordu. Büyükşehir Belediye Başkanımızın selamlarını iletti. Pazarcı esnafına alışverişlerinde yardımcı oldu. Sayın Akkentli bugün değil 30 senedir bu pazarlara gelip gider. Biz çocukken sahada top oynardık daha sonra pazara gelip buralarda satış yapardık. Akkentli bu memleketin çocuğu bu toprakların evladı. Pazarcı esnafının abisi, kardeşidir. Allah yolunu açık etsin. Pazar tezgahımıza pazar sergimize gelen tüm vatandaşlar Fatih kardeşimize yakın ilgi gösterdiler. Bu memleketin evladı olması, herkesin işini çözmesi, herkesin yanında olması, 24 saat onların hizmetinde olması onu başarılı kılıyor. Bizim arkadaşımız memleketimizin insanı biz de onunla gurur duyuyoruz” dedi

“DÜNYANIN EN ESKİ MESLEKLERİNDEN BİRİDİR PAZARCILIK”


Söke Meyve ve Sebzeciler Oda Başkanı Ümit Coşkun’dan sonra konuşan Aydın Büyükşehir Belediyesi Bölge Koordinatörü Fatih Akkentli, “Pazarcılık, insanların toplu olarak yaşamaya başladıkları dönemlerden beri var olan, dünyanın en eski ve en muteber mesleklerinden biridir. Bu gayretiyle, hem kendi rızkını temin eder, hem de her evde ihtiyaç duyulan sebzeyi, meyveyi muntazaman ve en taze şekilde insanımıza ulaştırır. Halkımızın gönlündeki yerleri inanın, hiçbir şeyle mukayese kabul etmez. Bunun için pazar kültürünü mutlaka yaşatmalıyız” dedi.

“PAZAR PAZARI BENİM ÇOCUKLUĞUMUN AKTİVİTESİYDİ”


Pazarcı esnafının sabahın erken saatlerinden akşamın geç saatlerine kadar yaz-kış, yağmur çamur demeden, alın teriyle, emeğiyle çalıştığını kaydeden Akkentli, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Çocukluğumuzda bu pazar pazar günlerinin kültür aktivitesiydi. Sevgili başkanımız Ümit Coşkun ile birlikte pazarda birçok arkadaşımızın sergisi vardı. Pazar günleri gelip onlarla beraber burada vatandaşlarımıza satış yapardık. Sebzeleri satardık. Bu bizim için büyük bir kültür aktivitesiydi. Onlar paralarını kazanır biz de burada hoşça vakit geçirirdik. Bizim sosyal yönümüz halkla iç içe gelmemiz. Halk siyaseti yapmamızın temeli işte bu pazar yerlerinde atılmıştır. Çocukluğumuzda temeli atılmıştır. Onun için pazar bizim için bu halk için değişmez bir kültürdür. Bunu sonuna kadar yaşatmalıyız. Sonsuza dek yaşatmalıyız. Yalnız bu ülkemize bu halkımıza bu esnaflarımıza layık şartlarda bu kültürü sürdürmeliyiz.”