S.S. Nazilli Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi’nin Genel Kurulu, Sanayi Sitesi Sosyal Tesisleri Yazlık Salonda yapıldı. Yoğun katılımın olduğu genel kurulda divan oluşturulduktan sonra 15 maddelik gündemin olduğu kongre, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu üyelerinin 2019-2020 yılı faaliyet raporlarının okunmasının ardından bilanço ile gelir-gider farkı hesabı okundu ve raporlar görüşüldü. Daha sonra ise yönetim kurulu ve denetim kurulu üyelerinin 2019-2020 yılı çalışma raporları oy birliği ile ibra edildi. 2020-2021 yılı tahmini bütçesi oy birliğiyle kabul edilmesinin ardından mevcut Başkan Nuri Arslan ve yönetimi ibra edildi.

COVİD-19 MAĞDURU KİRACILARA DESTEK


Kooperatif mülkiyetindeki taşınmazlarda kiracı olarak bulunanlardan İçişleri Bakanlığının Covid-19 salgın hastalığı ile mücadele kapsamında aldığı tedbirler ile işyerlerinin faaliyetlerine ara verilen, mağduriyet yaşayan kiracılardan kapalı kaldığı süreler için ve mücbir sebepler oluşması halinde kira alınmaması oy birliğiyle kararlaştırıldı.

İŞLETME KOOPERATİFİNE GEÇİŞ İÇİN YETKİ VERİLDİ


Öte yandan, Yeminli Mali Müşavir Mustafa Dündar tarafından yapı kooperatifi ile işletme kooperatifi arasındaki farkın anlatılmasının ardından sanayi sitesi kooperatifinin son 3 seçimdir gündeme getirdiği ve yaşanan gerginlikler nedeniyle onaylanmadığı kooperatifin işletme kooperatifine dönüştürülmesi ile ilgili Ticaret Bakanlığı’nın onaylamış olduğu Nazilli Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Ana Sözleşmesinin kabulünden sonra tür değişikliği ile ilgili gerekli işlemlerin yapılması için yönetim kuruluna oy çokluğuyla yetki verildi. Karara Başkan Adayı Cihan Gevrekoğlu ve destekçileri ‘hayır’ oyu verirken, salonda bulunanların 3’te 2’si ise ‘Evet’ oyu verdi.

SON SANDIKTAN ‘ARSLAN’ ÇIKTI


Gündem maddelerinin ardından yönetim ve denetim kurulu seçimine geçildi. Oylama kapalı zarf usulü yapıldı. 3 sandıkta oy verme işlemi gerçekleştirildi. İlk 2 sandıkta seçimi önde götüren Cihan Gevrekoğlu son sandıkta ise ezici fark yedi. 1 numaralı sandıkta mavi liste ile seçime giren Nuri Arslan’a 75, beyaz liste ile seçime giren Cihan Gevrekoğlu’na 76 oy çıktı. 2 numaralı sandıkta Nuri Arslan’a 70, Cihan Gevrekoğlu’na 98 oy çıktı. 3’üncü sandık ise seçimin kaderini belirledi. Mevcut Başkan Nuri Arslan’a 202, rakibi Cihan Gevrekoğlu’na ise 94 oy çıktı. 347 oy alan Nuri Arslan, 270 oy alan rakibi Cihan Gevrekoğlu’nu 77 oy farkla geçerek 4’üncü dönemi için kooperatif ortaklarından yetki aldı.

ARSLAN’IN YÖNETİMİ


Nuri Arslan’ın Yönetim Kurulu listesinde Hasan Hüseyin Eren, Erkin Özbek, Serkan Çelen, Mehmet Akgül, Kadir Eroğlu ve Nuri Sağbaş yer aldı. Denetim Kurulu’na ise Hayati Dinç ve Musa Yakut seçildi.

"KAZANAN SANAYİ KOOPERATİFİ OLMUŞTUR"


Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından Cihan Gevrekoğlu ve yönetimi, yeniden başkanlığa seçilen Arslan’ı tebrik ederek salondan ayrıldı. Yaptığı teşekkür konuşmasında rakibini aldığı oy için alkışlatan Başkan Arslan; “Cihan Gevrekoğlu’nun bu kadar oy almasını beklemiyordum, şahsen kendisini alkışlamak istiyorum. Genel Kurul’da emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Kazanan yine sanayi kooperatifi olmuştur. İşletme kooperatifine geçiş nedenini bu kez iyi anlatmışız ki, bugün ortaklarımız bizi takdir ettiler. Oy kullanan tüm ortaklarımızdan Allah razı olsun. Biz icraatlarımızı yaptıktan sonra anlatan taraf olduk ve bu yolda da ilerleyeceğiz” dedi.