Tepecik Mahallesindeki bir restoranda geçtiğimiz gün meydana gelen olayda, restoranın sahibi Mete A. ile müşteri Mehmet Savaş ve Soner A. arasında hesap yüzünden tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesinin ardından Mete A. buzdolabında bulunan tabancayla ateş etti. Tabancadan çıkan kurşunlardan biri boynuna isabet eden Mehmet Savaş, hastanede hayatını kaybetti. Cinayetle ilgili gözaltına alınan Mete A. işlemlerinin ardından Aydın Adliyesi’ne sevk edildi.

HARAÇ YEDİRMEDİM

Nöbetçi savcılıkta yaşananları anlatan Mete A. ifadesinde, “Tepecik’te 10 yıldır restoran işletiyorum. Son müşteri gittikten sonra kapıyı kilitledik. Mehmet ile Soner sert bir şekilde kapıyı çaldılar. İçeri girdikten sonra her ikisi de ‘alkol ısmarla içelim’ dediler. Ben ‘kapalıyız’ deyince Soner yüzüme kafa attı. Bahçeye koştum, arkamdan parke taşları attılar. Bahçedeki buzdolabında babamdan kalan tabancayla hedef gözetmeksizin 4 el korkutmak için ateş ettim. Mehmet koşarak dışarı çıktı. Daha sonra onu ambulansa bindirdiklerini gördüm. Mehmet ve Soner, burada bedava yiyip içen insanlara korku veren tiplerdir. Ben kendilerine her zaman karşı koyuyordum. Bedava alkol istediler, ben de haraç vermedim” dediği öğrenildi.

BANA BORCU VARDI

Cinayetten önce Mehmet Savaş’ın arkadaşıyla kendisini barıştırmak için geldiği iddiasının doğru olmadığını belirttiği öğrenilen Mete A’nın, “İşyerime geldiğinde Mehmet Savaş, dargın olduğum arkadaşımla beni barıştırmak için geldiğini söylemedi. Doğrudan söylediğim gibi bana alkol ısmarlayacaksın dedi. Soner’in bana ayrıca 5 yıllık 400 lira işyerimde alkol alıp ödememesinden dolayı borcu var. Mehmet’in de aynı şekilde 300 lira borcu vardı” ifadelerini kullandığı belirtildi. Cinayet zanlısı Mete A., savcılıktaki ifadesinin ardından çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.