Tek liste ile gidilen seçimli genel kurul, pandemi nedeniyle açık havada yapılırken, mevcut başkan Refik Karataş yeniden başkanlığa seçildi. Divan başkanlığını Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Bölge Başkanı Nedim Saraç’ın yaptığı genel kurulda, kooperatif genel kurullarının yılda bir kez yerine üç yılda bir yapılması oy birliği ile kabul edildi. Seçimin sonucunda yönetim kurulu asil üyeliklere, Refik Karataş, İbrahim Çallıoğlu, Hasan Hüseyin Gümüşkaya, Erkan Akbabablı ve Samed Can; yedek üyeliklere, Kenan Eğerci, Murat Elgin, Mehmet Çiçek, Ersin Ozan ve Aykut Balaban; Denetim Kurulu asil üyeliklere, Metin Mutafoğlu ve Ali Öztürk; yedek üyeliklere İbrahim Kasap ve Kabil Kutluca seçildi.

TEŞEKKÜR ETTİ

Söke Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinin seçimi sonrasında konuşan Başkan Refik Karataş, şunları kaydetti: “Yaşamın her alanında Esnaf ve Sanatkarlarımızın el emeği göz nuru var. Yönetim kurulu olarak bizlerin de görevimiz siz değerli esnaf arkadaşlarımıza finansman destek sağlamak, bunun bilinci içerisinde çalışmalarımıza devam ediyoruz. 16 aydır çok kötü günler geçirdik, bilhassa kahveciler, servis araçları, lokantalar ve birçok esnafımız. Nefesimiz çıktığı kadar sesimizi duyurmaya çalıştık ama bizi duymak istemediler ne yerel idare ne de merkez. Esnaflar olarak bizler, ekmeğimizi alın terimize banarak yiyen insanlarız. Alnımız dik hayatımızı idame ettirmeye çalışıyoruz. Pandemi döneminde anladık ki bizleri hatırlayan olmadı. Pandemi döneminde ayda 1000 TL, daha sonra 3000 TL ve 5000 TL veren sayın Cumhurbaşkanımıza şahsım ve sizlerin adına teşekkür ediyorum.”

ESNAF SARAYI

Karataş, “Söke’mizde inşası devam eden esnaf sarayımız. 4 dönümlük bir arsamız vardı bu arsaya sizlere yakışır bir şekilde esnaf sarayı yapmayı düşündük ve 10 Eylül 2020 tarihinde inşaata başladık. 3 katın kabasını bitirdik. Binamızda kreş, düğün ve toplantı salonu var. 2 katımızı da plan ve projelerde hem otel hem de okul olarak kullanılabilir olmasını istedik. İnşallah bir dahaki toplantılarımızı kendi binamızda yaparız. Esnaf sarayımız sizlere hayırlı olsun. Yaptığımız çalışmalarımızda hata varsa bana ait. Başarılarımız da yönetim kurulumuza aittir” ifadelerini kullandı.