Aydın’ın İncirliova ilçesinde 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü programında İzmir Marşı ile ilgili yaşanan olaylarla ilgili İYİ Parti İncirliova İlçe Başkanı Ahmet Alak açıklamalarda bulundu. İzmir Marşı’nın siyasi marş olmadığını ifade eden İYİ Partili Alak, yaşanan duruma tepki gösterdi.

“MİLLİ DUYGUSUZLUKLARI GÜN YÜZÜNE ÇIKIVERDİ”

İYİ Parti Alak, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı dolayısıyla İncirliova ilçemizde başta olmak üzere Tüm Türkiye’de programlarla anıldı. İYİ Parti İncirliova İlçe Teşkilatı olarak, Türk Milletimizin ferasetiyle darbe girişimine fırsat vermeyen şehitlerimizi rahmetle ve dualarla yâd ettik. Gazilerimizi de minnetle andık. Anma Günü Programı dolayısıyla sahne alan ve marşlarıyla vatandaşlarımızı coşturan mehter takımına büyük bir sevgi gösterisi vardı. Ta ki mehteran takımı platformu terk etmeden önce İzmir Marşı çalana kadar. AKP İncirliova İlçe Başkanı koltuğundan fırlayıp önce kaymakam hanıma ardından hızını da alamayarak mehteranı susturmak için sahneye yaklaştı. İzmir Marşı sustu. Bunu susturmak isteyen MHP’li birkaç arkadaş da dahil olunca milli duygusuzlukları gün yüzüne çıkıverdi.”

“BU SAYGISIZLIĞI KINIYORUZ”

Başkan Alak, açıklamasını şu şekilde tamamladı: “Meğer bu AKP’li başkan siyasi marş olarak gördüğü İzmir Marşı’ndan rahatsız olmuş. Sözlerini dahi bilmediklerini düşündüğüm marşa tepki gösteren bu kişiler Türkiye’nin Yunan işgalinden kurtuluşunu ve Kurtuluş Savaşı galibiyetini anlattığını da bilmezler mi? Karış karış toprağında izi olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün adını hiçbir zaman silemezler. Atatürk’ü ve İzmir Marşı’nı hazmedemeyenler siyaseten de insani olarak da kaybolmaya mahkum olacaklardır. Ülkemizin milli bayramlarına ne hikmetse özen göstermeyen bu zihniyet öyle ki, 15 Temmuz’u destan haline getirmek için kesenin ağzını sonuna kadar açıyor. Öyle ki mecliste FETÖ Terör Örgütü’nün Darbe Girişimi araştırılsın önerisine bile hayır diyerek reddedenler destansı 15 Temmuz yaratma gayreti içerisinde. Buna hepimiz şahidiz. Biz İYİ Partili Atatürkçü vatanseverler olarak Yüce Türk Milleti’ne ve kurucu değerlerine yapılan bu saygısızlığı kınıyoruz. Türkiye Cumhuriyetimizin çok zor şartlarda ve ne büyük fedakarlıklarla kurulduğunu bilmeyenleredir, aziz şehitlerimizi unutanlaradır tepkimiz. İYİ Parti Türk milletimizin emrindedir.”