Tellidede Mezarlığı'nda düzenlenen program, Aydın Valiliği, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Garnizon Komutanlığı, Aydın Şehit Aileleri ve Gazileri Dayanışma Derneği, Aydın Şehit Aileleri ve Malul Gazileri Yardımlaşma Derneği tarafından Şehitliğe çelenk sunulması ile başladı.Törene Vali Hüseyin Aksoy, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanvekili Evrim Karakoz, Garnizon Komutanı Per. Albay Durmuş İlhan Başer, Efeler Kaymakamı Cemal Şahin, protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

EMANETİNİZİ KORUMAK GÖREVİMİZ


Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Vali Hüseyin Aksoy tarafından Şehitlik Defteri imzalandı. Vali Aksoy, Şehitlik Defteri’ne şu notları yazdı; “Aziz şehitlerimiz mukaddes vatanınız en değerli varlığınız canlarınızı vererek şehitlik makamına ulaştınız. Can verdiğiniz değerleri kıymetli emaneti sonsuza dek yaşatmak bizlerin en kutsal görevi olduğunun bilincindeyiz. Vatanın bölünmez bütünlüğü, milletimizin istiklali ve istikbali için canlarını feda etmekten çekinmeyen aziz şehitlerimizi ve kahraman gazileri saygıyla anıyor, açtığımız aydınlık yolda ilerleyeceğimize söz veriyoruz.”
Anma programında İl Müftüsü Ercan Aksu’nun eşliğinde şehitler için dua edildi. Tellidede Mezarlığı’ndaki törenin ardından Kemer Mezarlığı’na geçen Vali Hüseyin Aksoy ve protokol üyeleri, burada şehit mezarlarını ziyaret edip, çiçek bıraktıktan sonra Yedi Eylül Şehitler Abidesi ve Çanakkale Şehitliği Anıtı’nı ziyaret etti.