Zeki İnal’ın pek çok oda başkanı ile birlikte yaptığı etkinliklere katılmadıkları yönünde eleştirdiği Sefa Töz, İnal’ın söylemlerine yanıt verdi.
Sağlık gerekçesiyle görevini bırakan Zeki İnal’a geçmiş olsun dileklerini ileterek sözlerine başlayan Töz, “Bunca zaman tutup, istifa toplantısında bu söylemlerde bulunmasına anlam veremediğimi, manidar bulduğumu söylemek istiyorum. Yaptığı haksız ve tutarsız eleştirileri kabul etmediğimi ifade etmek istiyorum” dedi.

“BU NASIL BİR AKIL TUTULMASIDIR?”


Çalıştayın kortej başlangıç noktasında yer aldığını ancak meydandaki çalıştay açılışında Aydın’dan gelen konunun uzmanlarıyla çömlek esnafı için makine araştırması yapması sebebiyle yetişemediğini ifade eden Töz, “Esnafımız için en küçük fırsatı kaçırmamak için uğraşırken esnafımızın yanında olmamakla itham ediliyorum. Bu nasıl bir akıl tutulmasıdır?Söylenecek söz bulamıyorum. Sayın İnal’ı insafa davet ediyorum. Ben gece gündüz tüm esnafımız için göreve hazırım. Sağlık gerekçelerine elbette saygı duyuyoruz. Ancak karşılaştığı en küçük zorlukta kendisine oy verenlere sırt dönüp giden eski Belediye Başkanı İnal’dan bunları duymak daha da üzücü” dedi. Töz, son düzenlenen toplantıya ise haftanın ilk iş günü olması sebebiyle işlerinin yoğun olmasından dolayı katılamadığını muhtar olarak orada bulunan Başkan Yardımcısı Tayfun Karaoğlan’ı Esnaf Odası Başkanlığını da temsil etmesi için görevlendirdiğini ifade etti.

“ÇALIŞTAY ALANINDA VARDIM”


Öncelikle Zeki İnal’ın, “Çömlek esnafı için düzenlenen çalıştaya esnaf odası başkanı katılmıyor” yönündeki eleştirisine yanıt veren Töz, “Benim esnafın yanında olmadığımı iddia ediyor. Böyle bir şey olabilir mi? Ben 7-24 esnafımın yanındayım. Çömlek çalıştayının kortej başlangıç noktası olan çömlek atölyelerine gittim. Orada protokol üyeleri ve çömlekçi esnafımızla birlikteydik. Açılışa giderken ESKKK Başkanımız Recep Karataş ve Başkan Yardımcım Tayfun Karaoğlan yanımdaydı. Milli Eğitim Müdürü Aşkın Güneş, MYO Müdürü Umut Tolga Gümüş, meclis üyeleri hepsi beni orada gördü, hepsiyle sohbet ettik. Makine Mühendisi Dr. Öğretim Görevlisi Mehmet Temel ve KOSGEB Müdürü Sadullah Dülger ile birlikte Erol Alaca, Adem Bahçe, Ali İlgili, Adem Akkın, Hüseyin Kaya, Serkan Türk, Hüseyin-Özgür Kocabıyık, Arif Kirişçi isimli esnaflarımızı tek tek gezdik” dedi.


“ESNAFIMIZ İÇİN KAYBEDECEK BİR DAKİKAMIZ YOK”


Bu konudaki sözlerini sürdüren Töz, “Makine Mühendisi Dr. Öğretim Görevlisi Mehmet Temel makinaları daha ucuza nasıl mal edebiliriz konusunda tek tek var olan makineleri inceledi. Bu incelemeleri yaparken meydandaki açılışa yetişemedik. Açılışın ardından sergi alanında Kaymakamımız Ahmet Soley’le oturduk, Zeki Bey’le görüştük. İş kurmak isteyen üç esnafımızı KOSGEB Müdürü Sadullah Bey’le görüştürdük. Ardından Sadullah Bey Zeki İnal’la görüşmesinde benimle birlikte çömlek makinalarını incelediğini kendisine de ifade etmiş. Ben çalıştayın açılışına yetişemediysem bunun sebebi çömlekçilerimizin mesleklerini nasıl daha ileriye götürebiliriz yönünde yaptığım çalışmalardan kaynaklanmaktadır” dedi.

“İNAL’I YANLIŞI DÜZELTMEYE DAVET EDİYORUM”


Başkan seçilmesinin ardından Kaymakam Ahmet Soley ve dönemin Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı’nın desteği ile çömlekçi esnafını Avanos ve Menemen’e götürdüğünü hatırlatan Töz, “Çömlekçilerimize yönelik bu çalışmalarımız devam edecek. Sanayi esnafımızı pandemi şartlarının iyileşmesinin ardından düzenlenecek mesleklerini tanıtmaya yönelik fuarlara katılımlarını sağlayacağım. Benim herhangi bir kastım olamaz. Karacasu sevdalısı ve esnafları bir adım ileriye götürmek için çalışan bir esnaf odası başkanıyım. Ben davet edildiğim her yere gittim. GEKA’ya sunduğumuz Bungolow evler projesini de Belediye ile birlikte hazırladık. İzmir’de belediyenin tahsis ettiği araçla depremzedeleri ziyaret ettik. Bir kastımız olsa bunlar olmazdı. Sayın Zeki İnal’ı söylemlerini ve düşüncelerini gözden geçirmeye ve hakkımdaki ifadelerini düzeltmeye davet ediyorum” diyerek sözlerini sonlandırdı.