Gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleri ve farkındalık çalışmaları ile dikkat çeken OKT Trailer; geleneksel olarak mayıs ayının ilk haftasında kutlanan İş Sağlığı ve Güvenliği Şenlik ve Eğitim Haftası etkinliklerini pandemi sebebi ile temmuz ayında gerçekleştirdi. OKT Trailer bir hafta boyunca gerçekleştirdiği şenlikler, etkinlikler, eğitimler ve geniş kapsamlı tatbikat programı ile iş sağlığı ve güvenliği konularında çalışanlarına farklı bakış açısı kazandırdı. OKT Trailer otopark alanında etkinliklerin ilk gününde İSG tiyatrosu OKT çalışanları ile buluştu. İSG ve ilk yardım eğitimleri alan çalışanlar eğitim sonrası OKT Trailer tarafından üretilen Nestle Waters Tanıtır’ın Adex akademi bünyesinde verilen uygulamalı eğitimleri alarak İSG ile ilgili çalışmalarda deneyimlerini pekiştirdiler. Bunun yanında çalışanların aileleri arasında ödüllü resim yarışması düzenlendi. Çalışanların oyları ile seçilen resim yarışması ödülleri sahiplerini bulurken ödüllü İSG Bil Bakalım ve İSG Tabu yarışması eğlenceli anlara sahne oldu.
Etkinliklerinin son gününde; Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, AFAD Aydın İl Müdürlüğü, Türk Kızılayı Aydın İl Başkanlığı ve 112 Acil Servis ekiplerinin katılımı ile geniş çaplı bir tatbikat düzenlendi. Deprem ve depremin etkilerinden kaynaklı yaralı kurtarma ve yangın söndürme çalışmaları yapılan tatbikatta heyecanlı dakikalar yaşandı.

“FARKINDAYIZ”


OKT Trailer Genel Müdürü ve İSG Kurul Başkanı Hakan Maraş; OKT Grup şirketleri çalışanlarının çalışma alanında İSG kurallarına uyma noktasında hassas davranması amacıyla yaptıkları etkinliklerin faydalı olduğuna dikkat çekerek, “Bundan sonra iş sağlığı ve güvenliği çalışmalarında; “Sıfır iş kazası ile sıfıra değer katmak için Farkındayız! Güven’le Sevgi noktasındayız!” sloganımız ile çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ayrıca iş sağlığı konusunda zorunlulukların dışına çıkarak mevzuat gerekliliklerinin üzerinde bir katılım ile çalışanlarımız “İlk Yardımcı” eğitimi aldılar. Umarım bu çalışmalar özellikle ağır sanayi sektöründe çalışan işletmeler için örnek teşkil eder ve daha fazla kişiye katkı sağlayarak iş sağlığı ve güvenliği süreçlerini birlikte toplum bilincine taşıyıp sıfır iş kazası ile sağlıklı ve güvenli toplum gelişimine katkı sağlarız.” dedi.