AK Parti Aydın Milletvekili ve TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyon Başkanvekili Metin Yavuz, '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' dolayısıyla yazılı bir açıklama yayımladı.

“AZİZ MİLLETİMİZİ O DÖNEMLER KARANLIĞA SÜRÜKLEMİŞTİR”


Cumhuriyet’in kuruluşundan itibaren tarihin birçok darbeye ve darbe girişimine şahit olduğunu kaydeden AK Partili Yavuz, “1960 ve 1980 tarihinde demokrasimize yapılan bu müdahaleler, siyasal alanın yanında başta ekonomi olmak üzere pek çok alanda ülkemize çok şey kaybettirmiş, aziz milletimizi o dönemler karanlığa sürüklemiştir. O karanlık günlerde ne yazıktır ki bu ülke seçilmiş bir Başbakanını şehit vermiştir. Öncelikle şehit Başbakanımız Merhum Adnan Menderes’i bu vesile ile bir kez daha rahmet ile anıyorum.15 Temmuz ise bizim için vatan, millet ve bayrağın ne demek olduğunu anlatan, Kurtuluş Savaşımız sonrasındaki ikinci kahramanlık destanımızdır.” diye konuştu.

“15 TEMMUZ BİZİM ÜLKE VE MİLLET OLARAK YENİDEN DİRİLİŞİMİZDİR”


Milletvekili Yavuz, açıklamasına şu şekilde devam etti: “Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başkomutanlığında muzaffer ordumuz ve aziz milletimiz, bağımsızlık mücadelemizde nasıl ki düşmanla göğüs göğse çarpıştıysa, 5 yıl önce yani 2016 yılında 15 Temmuz gecesinden 16 Temmuz sabahına kadar, Sayın Cumhurbaşkanımız, Baş Komutanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Halkın gücünün üstünde bir güç ben tanımadım bugüne kadar hayatımda, bundan sonra da zaten böyle bir şey tanımamız söz konusu değil. Milletime çağrı yapıyorum, meydanlara gelin ve meydanlardan bunlara gereken cevabı hep beraber verelim. Ben de Başkomutan olarak meydana geliyorum.’ çağrısından sonra, İstiklal Savaşı kahramanlarının torunları meydanlara inerek, tankların önüne yatarak durdurmuş, askeri üniformalı teröristlerin kendilerine doğrulttukları silahlara göğüs gererek, geçit vermemiştir. 15 Temmuz bizim ülke ve millet olarak yeniden dirilişimiz, Türk’ün gücünü tüm uluslara bir kez daha gösterdiğimiz önemli bir gündür.”

“AZİZ MİLLETİMİZ DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKMIŞTIR”


AK Partili Yavuz, açıklamasını şu şekilde sürdürdü: “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Amasya Genelgesi'nde ‘Vatanın bütünlüğünü, milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır.’ dediği gibi, Sayın Cumhurbaşkanı'nın liderliğinde, iktidar ve muhalefet partilerinin desteğiyle aziz milletimiz, 15 Temmuz 2016'da gerçekleştirilen darbe girişimine 'Dur' demiş, azim ve kararlılığı ile istiklaline ve istikbaline sahip çıkmıştır. Bakınız, 15 Temmuz 2016’da FETÖ’cü hainler tarafından gerçekleştirilen kalkışma ise, diğer darbelerden farklı olarak kahraman Türk halkının direnişi sayesinde bertaraf edilmiştir. 15 Temmuz darbe girişimine karşı Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde aziz milletimizin gösterdiği direniş, bir ulusun birlik ve beraberliği uğruna verdiği bir bağımsızlık mücadelesinin son örneğidir. Aziz milletimizin darbe kalkışmasına karşı meydanlara çıkması, bu ülke de demokrasinin ne kadar önemli olduğunun açık bir göstergesidir. Eski Türkiye’de yaşanılan darbeleri ve sonrasında geçirdiğimiz o karanlık günleri bir daha yaşamamak adına hamdolsun ki aziz milletimiz demokrasisine sahip çıkmıştır. Bundan sonra da çıkmaya devam edeceğinden kimsenin şüphesi olmasın. FETÖ’cü hainler tarafından yapılan alçak darbe girişimi sırasında tanklara, tüfeklere, FETÖ mensubu teröristlere karşı sokaklarda vatanı savunan 251 vatandaşımız şehit, 2196 vatandaşımız gazi oldu. Allah hepsinden razı olsun. Bu duygu ve düşüncelerle, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde Demokrasi Destanı’nı yazan bütün kahramanlarımızı gönülden yâd ediyor, şehitlik mertebesine ulaşan aziz şehitlerimize bir kez daha yüce Allah’tan rahmet diliyor, gazilik şerefine erişen kahramanlarımıza şükran ve minnetlerimi sunuyorum.”