CHP’li Mersin, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun 13 yıldır, yapılan tüm Sayıştay ve İçişleri Bakanlığı denetiminden alnının akıyla çıktığını
Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından Kuşadası’nda yaptırılan yer altı otoparkının bitmek üzere olduğunu, Nazilli’de ise yeni bir projenin başladığını belirten Mersin, “Belediyemizin inşa ettiği 4 köprülü kavşak dışında, karayolları sorumluluğunda olmasına rağmen halkımızın refahı için inşa etmeye çalıştığı 22 köprülü kavşağı, karayollarının ret yazısını sen görmüyorsun, yanındakilerde mi uyarmıyor? 2004’te Aydın Belediyesi AKP’deydi de kaç tane köprülü kavşak yaptınız 24 Aralık 2020 tarihinde 5216 sayılı kanunda yaptığınız değişiklikle bu otopark yetkisi ve gelirini senin hükümetin büyükşehirlerden alıp ilçelere vermedi mi? Bunu da mı bilmiyorsun?” dedi.

ÇERÇİOĞLU DENETİMLERDEN ALNININ AKIYLA ÇIKTI

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun 13 yıldır, yapılan tüm Sayıştay ve İçişleri Bakanlığı denetiminden alnının akıyla çıktığını ifade eden Mersin, “Bizim belediye başkanımızı sakın ama sakın kendinizinkilerle kıyaslamayın. Bizim başkanımız, dürüstlüğüyle, çalışkanlığıyla tüm Türkiye’ye örnek olmuştur. Yıllardır yandaş medyanın iftira ve şikayetleriyle bir çok inceleme yapılmıştır, bundan sonra da yapılacaktır. Daha önce ulaşamadığınız gibi bundan sonra da o kötü amaçlarınıza ulaşamayacaksınız. Çünkü tüyü bitmemiş yetimin hakkını da bu ülkede biz savunuruz, kamunun kaynağını biz önemseriz” diye konuştu.

GÜNDEM DEĞİŞTİRME ÇABASI

AK Parti İl başkanı Ömer Özmen’in gündem değiştirme çabasında olduğunun altını çizen Mersin şunları kaydetti: “Asıl gündemde ne var peki? Dertleri neyi gizlemek? Entübe olmuş çiftçi, batan esnaf, işsiz kalan yüzbinler milyonlar. Emekli bayramda torununa bir lastik pabuç alamayacak durumda haberin var mı Bay Özmen? Daha geçen hafta elektiriğe yüzde 15, gaza yüzde 20 zammı biz mi getirdik beyefendi? Vatandaş nasıl geçinir haberin var mı senin? Koca bir ülkeyi bir lokma ekmeğe, bir baş kuru soğana mahkum ettiniz siz. Sizin kuyruk acınız belli, 3 dönemdir Aydın kaybediliyor, ilk genel seçimde de bu memleket kurtulacak sizden, tümden. Muhalefete geçeceksiniz. Muhalefete geçmeden bari çık biraz insan içine, esnafa derdini sor, vatandaşın çektiği çileyi gör. Gör Aydın Büyükşehir Belediyesi şu zor zamanlarda nasıl halkının yanında olmuş.”