Cinayetle ilgili iddianamede sanık Dinçer Ö. hakkında müebbet hapis cezası istenirken sevgilisi Gülizar K. de cinayete teşvik suçundan sanık olarak yargılanacak.

PUSUYA YATIP KURŞUN YAĞDIRDI

Efeler ilçesinde geçen yıl meydana gelen olayda, ayrıldığı eşi Sinem Kaya’yı öldürmek için ganyan bayisinde pusuya yatan Dinçer Ö, çöp atmak için dışarı çıkan eşini sokakta silahla kovalayıp sığındığı kuaför salonunda 7 el ateş ederek öldürdü. Cinayetin ardından tutuklanan Dinçer Ö., hakkında hazırlanan iddianame tamamlandı.

“CEZAEVİNDEN ÇIKANA KADAR BEKLERİM” MESAJI ATMIŞ

İddianamede sanık Dinçer Ö’nün Sinem Kaya’yı kendisinin yasak aşkını açığa çıkardığı için öldürdüğü belirtildi. Telefonunda yapılan kriminal incelemede Whatsap konuşmalarında Özden’in sevgilisi Gülizar K. ile cinayeti birlikte planladığı, Gülizar K’nin cinayetin ardından Dinçer Özden’e “Cezaevinden çıkana kadar seni bekleyeceğim” diye mesaj attığı belirlendi.

“CİNAYETİ HATIRLAMIYORUM”

Sanık Dinçer Özden, cinayetle ilgili emniyette verdiği ifadede ise detayları anlattı. Görücü usulü ile evlendiği Sinem Kaya ile sürekli tartıştığını ve eşinin 3-4 kez evini terk ettiğini belirten Özden, “Çocuklarımı bir süredir göremiyordum. Çocuklarımı görmeye eski eşimin sokağına gittim. Bir saat ganyan bayinde oturdum. Sokakta Sinem’i gördüm. Yanına gidip kendisine, “Gel senin evine gidelim. Büyüklerimizi çağırıp bu işi bitirelim’ dedim. Benden korkup çığlık atmaya başladı. Ben de peşinden koştum. Silahı nasıl çektiğimi ve nasıl ateş ettiğimi hatırlamıyorum. Eşimin peşinden işyerine girdim ve elimdeki silahı masaya koyup polise teslim oldum” dedi.

“EŞİMLE SİNEM YÜZÜNDEN BOŞANDIM”

Sinem Kaya cinayetini Dinçer Özden ile birlikte planladıkları iddia edilen Gülizar K ise ifadesinde “Oğlum, Dinçer Özden’in yanında çalışıyordu. Oğlumun alacağı nedeniyle Dinçer ile tanıştık. İlişki yaşadık. Dinçer ile aramızdaki ilişkiyi Sinem Kaya aileme anlattı. Bu yüzden eşimle boşandım. Ortada kalınca bana Dinçer sahip çıktı. Olay günü evimdeydim. Dinçer’e ne yaptığını sordum. Bana, ‘Bulvarda dolaşıyorum’ dedi. Ona eve dönmesini söyledim. Hiçbir zaman Dinçer’i Sinem’e karşı tahrik etmedim. Dinçer, Sinem’in kendisini tahrik ettiğini ve onu öldüreceğini söyledi. Ben yapmaması gerektiğini söyledim. Olayın gerçekleşmesinde herhangi bir etkim yok” dedi.

DAVA ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE GÖRÜLECEK

Sanıklar Dinçer Ö. hakkında tasarlayarak öldürme suçundan müebbet hapis, Gülizar K’nin kastan öldürmeye yardım etme suçundan 15 yıldan 20 yıla kadar hapis istendiği davanın duruşması önümüzdeki günlerde görülecek.