Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Aydın’da AYESOB Başkanı Selahittin Çetindoğan, vatandaşlara seslendi. Aydın halkına bayram alışverişlerini esnaftan yapmaları konusunda çağrıda bulunan Başkan Çetindoğan, yapılacak her alışverişinin esnaf için çok kıymetli olduğunu vurguladı.

“ALIŞVERİŞİMİZİ ESNAFTAN YAPARSAK PARA KENTİMİZDE KALIR”

Aydın esnafı olarak bayram öncesi ümitli olduklarını ifade eden Çetindoğan, “ Pandemi döneminde esnafımız çok zor günler geçirdi. Dükkanlarını açamadıkları dönemler yaşadı. Bu anlamda yaklaşan Kurban Bayramı öncesindeki alışverişlerimizi esnafımızdan yapalım. Esnaftan yapılacak her bir alışveriş gerçekten çok kıymetli. Bu alışverişler sayesinde esnafımızda bayrama ailesiyle birlikte sıkıntısız bir şekilde geçirir. Unutmayalım ki esnaf, kent ekonomisinin can damarı. Bunun farkında olalım ve Kurban Bayramı alışverişlerimizi, yabancı sermayeli iş yerlerinden değil mahallemizin emektarı, dostumuz, akrabamız olan kendi esnafımızdan yapalım. Böylelikle hem esnafımız kazansın hem de Aydın ekonomisi canlansın. Alışverişimizi kendi esnafımızdan yaparsak sıcak para, kentimizde kalır. Böylelikle her kesimin refahı artar, huzurlu ve mutlu bir tablosu oluşur” diye konuştu.

“MARKETLER YASASI ÇIKMALI”

AVM’lerin küçük esnafı olumsuz etkilediğini söyleyen Başkan Çetindoğan, “Günümüzdeki AVM’lerde artık çoraptan ayakkabıya, boyaya kadar her şey satılmaya başladı. Bu durum esnafımızı bitme noktasına getiriyor. Marketler Yasası’nın acilen düzenlenmesi ve çıkması gerekiyor. Rekabet ortamının ortadan kaldırılması gerekiyor. Esnaf, ülkemizin orta direği ve bel kemiğidir. Bu anlamda esnaf olarak taleplerimizin en kısa zamanda hayata geçmesini istiyoruz.” şeklinde konuştu.