Yaklaşık bin esnafın faaliyet gösterdiği Germencik'te Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Özsoy, koronavirüs salgının özellikle küçük esnafı olumsuz etkilediğini söyledi. Salgının yanı sıra süper marketlerin de esnaflara büyük zarar verdiğini iddia eden Özsoy, marketler karşısında küçük esnaflara sahip çıkılması gerektiğinin altını çizdi.

"CEBİNE MUTLAKA PARA GİRMELİ"

Salgın nedeniyle dükkanını kapatmak zorunda kalan veya işleri düşen esnafın krediye yöneldiğini hatırlatan Başkan Özsoy, "Kooperatifimizden çekilen krediler, geri ödeniyor mu? Evet, geri ödeniyor. Ama esnafımızın ayakta kalabilmesi için yaptığı işten cebine mutlaka para girmesi lazım" ifadelerini kullandı.

"ESNAFIMIZI RAHATLATACAK ADIMLARI BEKLİYORUZ"

Küçük esnafların para kazanması için süper marketlerle ilgili düzenleme yapılmasının şart olduğunu dile getiren Başkan Özsoy, "Marketler, ayakkabıdan penseye, gıdadan kozmetiğe kadar çok geniş ürün yelpazesine sahip. Her şeyi satma imkanına sahip marketler karşısında küçük esnafımız para kazanacağım diye uğraşıyor. Esnafın dükkanını komple kapatmaması için marketlerle ilgili düzenleme yapılması şart. Marketlere saat kısıtlaması, pazar günü kapatma veya ürün çeşitliliğini azaltma gibi kurallar getir ki küçük esnaf da iş yapma imkanı bulsun, yüzü gülsün. Yetkililerin sesimizi duyacağına inanıyor, küçük esnafımızı rahatlatacak adımlarını sabırsızlıkla atmalarını bekliyoruz" dedi.