Bu yıl 25. kez düzenlenen ve 2020 ödülünü pandemi nedeniyle alamayan şair Bekir Dadır ile 2021 yılı ödülüne layık görülen Tataryen Lokman için KUAKMER'de düzenlenen törene Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yücel, Sunullah Arısoy’un eşi Ülkü Arısoy, KEGEV Başkanı Şefik Sözer, yazarlar, sanatçılar ve davetliler katıldı.

ÖDÜLÜNÜ HAKSIZLIĞA UĞRAMIŞ KADINLARA, ÇOCUKLARA, HAYVANLARA ADADI


Eserlerinde, yaptığı TV ve radyo programlarında, Türk Dil Kurumunda Türk Diline verdiği önemle bilinen M. Sunullah Arısoy adına her yıl düzenlenen şiir ödülü etkinliğine şair Bekir Dadır katılamadı. Gönderdiği mesajda, ödülü hükümetlerin baskısına boyun eğmeyenler adına aldığını ifade ederek, “Ben bu ödülü haksızlığa uğramış kadınlar, çocuklar ve hayvanlar adına alıyorum. Hükümetlerin baskılarına boyun eğmeyen, dimdik yürüyen tüm insanlar adına alıyorum. Ben bu ödülü kurşunların küçük bedenlerine tünediği çocuklar adına alıyorum” dedi.
Kaymakam Yücel’den ödülünü alan Tataryen Lokman da konuşmasında, “Bu ödülü, harfler ve sözcükler adına, yer yüzündeki bütün şairler adına, ezilmiş ve ezdirilmiş halklar adına, yoksul ve yoksun düşürülmüş insanlar adına, kimsesiz yitik çocuklar ve onları sonsuzlukta bekleyen anneler adına alıyorum” ifadelerini kullandı.

ARISOY'UN ANISI YAŞATILIYOR


1925 yılında İstanbul'da doğan ve 1989 yılında hayatını kaybeden şair ve yazar M. Sunullah Arısoy, yaşamının son yıllarını Kuşadası’nda geçirdi. Ölümünden sonra kendisine ait 5 bin kitabı eşi Ülkü Arısoy tarafından Kuşadası Eğitim ve Geliştirme Vakfı’na bağışlandı. Bu vesileyle vakıf bünyesinde adını taşıyan bir kütüphane açıldı. M. Sunullah Arısoy’un anısını yaşatmak amacıyla 25 yıldır verilen ödülün, gelecek yıllarda da verilmeye devam edileceği belirtildi.

TÜRK DİLİ ADINA VERİLİYOR


Seçici Kurul, Hidayet Karakuş, Ayten Mutlu, Ahmet Özer, Çiğdem Sezer ve Halim Yazıcı’dan oluştu. M. Sunullah Arısoy Ödülü daha önceki yıllarda Türk dili alanında Emine Yurtçu, Zerrin Küsmez, Selma Kavas, Prof. Dr. Ömer Demircan, Ali Dündar ve İlhan Türk’e; şiir dalında ise Haydar Ünal, Mustafa Yıldız, Asım Öztürk, Zeynep Kurada, Ayten Mutlu, Turgay Fişekçi, Selahattin Yolgiden, Arzu K. Ayçiçek, Veysel Çolak, Muzaffer Kale, Ahmet Günbaş, İhsan Topçu, Ergül Çetin, Hakan Cem, Selami Karabulut, Can Sinanoğlu, Hüseyin Atabaş, Beytullah Kılıç ve Çağın Özbilgi’ye verilmiş; Halim Yazıcı, Hilal Karahan, Ömür Özçetin, Gülümser Çankaya, Seçil Avcı ve Emin Kaya da KEGEV özel ödüllerine değer görülmüştü.