Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği, Ankara'da il birlik başkanları ve Cumhur İttifakı milletvekillerinin katılımı ile bir toplantı düzenledi. Toplantıda, Merkez Birliği Başkanı Ziya Şahin, arıcılık sektöründe yaşanan sıkıntılar ve birliklerin yaşadığı sorunlara ilişkin bir sunum yaptı.
Birliklerin faaliyetlerini anlatan Şahin, il ve ilçe tarım müdürlüklerinin çok ciddi yükünü aldıklarını söyledi. Birliklerin yetkisizleştirilmeye çalışıldığını savunan Şahin, Türkiye Tarım Hayvancılık ve Arıcılık Dayanışma Platformu Başkanı Mustafa Sarıoğlu ve ekibini eleştirdi.

"BAKANLIĞIMIZ YANLIŞ YÖNLENDİRİLMİŞTİR"


Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yanlış yönlendirildiğini iddia eden Başkan Şahin, "Her şey açıklıkla ortada iken, birliklerin zan altında bırakılmıştır. Tüm detaylarıyla sahada inceleme yapılarak kararlar alınması gerekirken art niyetli insanlar nedeniyle bakanlığımız yanlış yönlendirilmiştir. Tüm görüşmelerin, gelişmelerin ve olayların neticesine bakıldığı zaman Türkiye Arıcılar Birliği üzerinde ciddi bir komplo olduğu gayet açıktır. Bazı kimselerin birkaç milletvekilini yanlış bilgilendirip, bakanlığımızın karar mekanizmasını etkilemesi üzerine sektörün geleceği zafiyete uğratılmamalıdır" dedi.

“CİDDİ ÜZÜNTÜ VERİCİ”


Toplantıda yer alan AK Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı da, bir konuşma yaptı. Posacı, Sarıoğlu’nu hedef aldı. Sarıoğlu’nun AK Parti’den ihraç edildiğini hatırlatan Posacı, “Bu arkadaş bizim bölgemizin insanı. Partimizden de ihraç oldu. AK Parti ile ilişiği yok. Ama bakanlık nedense... Ben defalarca ikaz ettim. Bakan yardımcısı ile görüştüm. O ısrarla haklı olduğunu söyledi. Sonra Bakan bey ‘Bir kaç ay gitsin sonra tekrar değerlendiririz’ dedi. Birliklerin de kendilerini check etmesi lazım. Yeni vekil olduğumuzda Tarım Bakanına ‘ÇKS'yi Ziraat Odaları’na devredelim’ dedim. ‘Tamam yapalım’ dedi. Ama gene her zaman olduğu gibi bürokrasi işi Anayasa’ya kadar dayandırdı. En son Anayasa’da takıldık, kaldık. Yani Bakanlıkta garip gureba bürokrasi var. Bunu yaşayan zat olarak benim üzüldüğüm taraf; sektörden ihraç olmuş, sektörde namı kötü olan birisinin ağzıyla bu işleri yapması ciddi üzüntü verici. Acı olan bu. Dünyada, Avrupa’da bütün bu işler sivil toplum tarafından yapılıyor. Devlet burada sadece kontrol mekanizmasını yapıyor. Bakanlık burada şunu yapmalı; eğer birlikler hata yapıyorsa, bakanlık kulağından tutsun sen yanlış yapıyorsun kural şu demeli” ifadelerini kullandı. Öte yandan toplantıda Aydın İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ayhan Özdemir, Milletvekili Posacı’ya teşekkür plaketi verdi.