10-16 Temmuz tarihleri arasında Didim’de gerçekleştirilecek olan Muay Thai Federasyonun sporcu seçmeleri öncesinde Didim Spor Salonunda açılış serenomisi gerçekleştirildi. Açılışa Aydın İl Gençlik ve Spor Müdürü Cenap Filikçioğlu, Federasyon Başkanı Şakir Bayramoğlu ile antrenörler ve sporcular katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Aydın İl Gençlik ve Spor Müdürü Cenap Filikçioğlu Bir hafta sürecek sporcu seçmelerinin Aydın’da olmasının kendilerini memnun ettiğini belirterek, sporculara başarılar diledi.

Türkiye Muay Thai Federasyon Başkanı Şakir Bayramoğlu ise konuşmasında “Muay Thai federasyonu faaliyet programında bulunan milli takım seçmesini Aydın’ın Didim ilçesinde yapıyoruz. Buraya gelene kadar bu çocuklar her biri 4-5 tane müsabaka yaptı. Avrupa müsabakalara katılanlar var, daha önce dünya şampiyonu olan var ilk defa dünya şampiyonu olan var.Burada şampiyon olan sporcularımız milli takım kampına katılacaklar, oradan sonrada Aralık ayında Tayland’a gitmeye hak kazanacaklar. Buradan 46 sporcu seçeceğiz. Burada 64 sporcumuz var; 34’ü kadın sporcu ve şu an özel harekatta polis memuru olarak görev yapan Ali Batmaz diye bir sporcumuz var, içlerinde rakipsiz sporcularımız da var. O sporcuların bir çoğu da rakipsiz yani Ege’de şampiyon olmuş Avrupa kupasında hem Türkiye'de şampiyon olmuş onun için de buradan maç yapmayacaklar. Rakip olmadığı için maç yapmayacaklar. Egeli olmam itibariyle ben de İzmir'de yaşıyorum. Kuşadası'nda bir ay önce Türkiye şampiyonası yaptık; seçmeleri de Didim de yapmaya karar verdik. Destekleri için herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

64 Sporcunun katıldığı seçmeler sonucunda 46 sporcu milli takıma seçilecek.