AK Parti Aydın Milletvekili ve KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş, Didim’deki ziyaretler kapsamında ilk olarak Didim ESKKK Başkanı Ali İhsan Kubaliç’i ziyaret etti. Ziyarette Savaş’a İlçe Başkanı Maşallah Subaşı ile ilçe yöneticileri eşlik etti. Ziyarette konuşan Kubaliç pandemi süresince esnaflara krediler verdiklerini ve geri dönüşlerinde iyi olduğunu kaydederek, takip oranın yüzde 0,2 olduğunu ifade etti.
AK Partili Savaş ise pandemi döneminde 900 esnafa 112 milyon TL kredi kullandırıldığını dile getirerek esnafın yanında yer alan ve destek veren bir iktidar olduklarını ifade etti.
Didim ESKKK ziyaretinin ardından Savaş ve beraberindekiler Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şerif Erul’u ziyaret etti.

“İŞKUR MERKEZİ İLE MÜZİK YASAĞININ KALDIRILMASINI İSTEDİ”


Ziyarette Oda başkanı Erul, Didim’de her geçen gün esnaf sayısının arttığını ifade ederek, “Göreve geldiğimizden bu güne 3 yıllık sürede 1850 olan üye sayımız 3100’e çıktı. Pandemi döneminde esnafa verilen bin TL’lik destekler konusunda üyelerimize yardımcı olduk. İşyeri kodlarına göre verilen desteklemelerde sıkıntılar oldu ama bununla ilgili de önerilerimizi dile getirmiştik. Tapu dairesindeki personel sorunu konusunda adımlar atıldı. Bu anlamda 250’e yakın emlak işi yapan üyemiz var bu konuda atılan adımlar için teşekkür ediyorum.” dedi.
Erul ayrıca müzik yasağı konusunun esnetilmesi konusunda üyelerden talep geldiğini belirterek, ilçeye bir İşkur merkezi açılması gerekliliğini de dile getirdi.

“ESNAFLA İLGİLİ İDDİALARIN DOĞRU OLMADIĞI RAKAMLARDAN BELLİ”


AK Partili Savaş ise esnafın battığı ya da işlerinin kötü olduğuna yönelik algının yanlış olduğunun ortaya çıktığını kaydederek, “Didim Esnaf Odası başkanımız verileri açıkladı, demek ki esnafımız büyüyor, gelişiyor, üretime destek oluyor. Zaten çalışkan ve üretken bir oda başkanımız var. Bu noktada üyelerinin sorunlarını takip ediyor. Esnaflarla ilgili ortaya atılan söylemlerin de doğru olmadığı ortaya çıktı. Biz 19 yıllık iktidar her zaman esnafın yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Bize iletilen sorunların ve taleplerin takipçisi olacağız.” dedi.

ZEYTİN VE SU SORUNU ELE ALINDI


AK Partili Savaş ve beraberindekiler daha sonra Didim Ziraat Odası Başkanı Hilmi Yıldırım’ı ziyaret etti. Ziyarette Yıldırım, Savaş’a Didim’in asırlık zeytininden elde edilen zeytinyağıyla elde edilen başarı belgesini paylaştı ve ardından zeytinyağı hediye etti.
Ziyarette Oda Başkanı Yıldırım Didim’in zeytin ve zeytinyağıyla ilgili olarak bilgilendirme yaparken, 45 bin hektarlık alanda yaşanan su sorunu konusunda bilgiler verdi. AK Partili Savaş ise Didim’de zeytin varlığının önemli olduğunu ifade ederek, su sorunu konusunda DSİ ile birlikte sürdürülen çalışmaların takipçisi olduklarını ifade etti.