Nazilli Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde çalışan Çağrı T. isimli personel, Daire Müdürü Hülya Alabay tarafından psikolojik şiddete ve mobbinge maruz kaldığını iddia etti. Nazilli İlçe Emniyet Müdürlüğü Hürriyet Şehit Hasan Özdemir Polis Merkezi Amirliği'ne giderek 'Hakaret' iddiasıyla şikayetçi olduğu öğrenilen Çağrı T.’nin ifadesinde; “Olayla ilgili olarak darp edilmedim Doktor raporu aldırmak istemiyorum. Nazilli Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğünde işçi olarak çalışırım, Hülya Alabay müdürümüz olur. …..82 nolu hattı kullanır. Bugün 06.07.2021 günü saat 12.25 sıralarında D.K.Y. üzeri Hızır Petrol önündeki refüjde otları temizliyordum. Plakasını hatırlamadığım ancak resmi plakalı olduğunu bildiğim Nazilli Belediyesi'ne ait gri renkli araçla yanıma müdürümüz Hülya Alabay geldi. Geçmiş tarihlerde benimle idari konularda çok uğraştığı için kendisine uğraşmamasını söylemek için yanına gittim. Hülya hanım da bana 'si... git, nereye şikayet edersen et' dedi. Ben cevap vermedim. Müdürümüzde oradan ayrılıp gitti. Olayla ilgili Hülya Alabay'dan şikayetçiyim” dediği öğrenildi. Müdür Alabay’dan ilk şikayet konusunun bu olay olmadığı öğrenilirken, daha önce de CİMER’e 2 kez, personelleri tarafından mobbing uygulandığı iddiasıyla şikayetçi olunduğu kaydedildi.

TEHDİT EDİLİYORUM

Yaşanan sürecin göreve geldiği ay itibariyle başladığını ifade eden Park ve Bahçeler Müdürü Hülya Alabay, konunun tüm aşamalarını Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’a aktardığı öğrenildi. Kendisinin sayısız kez bazı personelleri tarafından sosyal medya ve cep telefonu aracılığıyla hakarete uğradığını hatta silahlı tehdit edildiğini iddia eden Hülya Alabay, her yaşadığı sıkıntı sonrası Başkan Özcan’a bilgi verdiği ve personellerin ailesini düşünerek şikayetçi olmadığı aktarıldı. Süreçle ilgili kayıtlarının ve delillerinin olduğunu ifade eden Alabay, son yaşanan olayda da kendisinin üzerine yürünerek iftira atıldığını söyledi. Personelinin kendisine ‘benimle uğraşma, beni işimden attıracakmışsın hadi yap görelim’ diyerek sinkaflı küfürler ettiğini dile getiren Alabay, sakinliğini koruyarak olası bir tartışmanın önüne geçtiğini belirtti. Yanında çalışan eski personellerinin kışkırtmasıyla bazı mevcut çalışan personellerin bu olayları yaptığına vurgu yapan Hülya Alabay, “Belediye Başkanımız sayın Kürşat Engin Özcan’ın konudan haberi var. Gerekli şikayetleri yaptım. Asıl mağdur benim. Sürekli olarak tehdit ediliyorum. Hukuk önünde tüm delilleri, tehditleri ve hakaretleri sunacağım” dedi.

BAŞKAN ÖZCAN’DAN PERSONELE ÜLTİMATOM

Nazilli- Aydın devlet karayolu üzeri otogar kavşağı yakınlarında 6 Temmuz Salı günü yaşanan olayın ardından tarafların birbirinden şikayetçi olduğunu öğrenen Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan da, 8 Temmuz Perşembe günü sabah saatlerinde Park ve Bahçeler Müdürlüğü şantiyesine giderek personeliyle toplantı yaptı. Daire Müdürü Hülya Alabay’dan memnun olduğunu dile getirerek, personellerinin hem saygılı olmasını hem de işini layıkıyla yapmasını isteyen Başkan Özcan’ın Alabay’a karşı herhangi bir söz veya eylem karşısında duruşunun net olduğunu vurguladığı öğrenildi. Hülya Alabay’a güvendiğini ve vereceği rapor doğrultusunda gerekirse personelleriyle yollarını ayıracağını söylediği iddia edildi.