Didim ESKKK 10 Temmuz Cumartesi günü seçimli kongresini gerçekleştirecek. Pandemiden dolayı bir yıl ertelenen kongrede mevcut başkan Ali İhsan Kubaliç’in bir kez daha başkan seçilmesi bekleniyor. 1999 Mart ayında kooperatif başkanlığına seçilen Kubaliç, görev yaptığı 22 yıl boyunca girdiği her seçimi rakipsiz olarak gerçekleştirdi.

BATAKTAN KURTARILAN KOOPERATİF

Kubaliç, üyelerinin teveccühü ile görevini sürdürdüğünü kaydederek, “1999 Mart ayında başkan seçildim. O dönem kooperatifin durumu çok kötüydü. Aktif ve pasif olarak toplam 800 üyemiz vardı ve yüzde 450 batakta olan bir durumdaydık. Rahat ve kaliteli bir yerimiz bile yoktu; kooperatif bünyesinde ise bir adet şahin marka otomobil vardı. 2 personel ve 1 hizmetli ile işlerimizi gerçekleştiriyorduk.” dedi.

“GAYRİMENKUL VE PARASI OLAN KOOPERATİFE DÖNÜŞTÜK”

Görev yaptığı 22 yıllık dönemde kooperatifi çok iyi duruma getirdiklerini kaydeden Kubaliç, “İlk olarak hizmet verdiğimiz ve bize ait olan Kooperatif binamızı modern ve kullanışlı hale getirdik. Arşiv odası oluşturduk. Personel sayımızı 4’e çıkarttık. Üye sayımız 1400’lere dayandı. Borçlarımızı kapattık. Şu anda kooperatifimize ait 4 arsa, 220 m2’lik depodan daireye çevrilen bir gayri menkulumuz, Bafa Pınarcık’ta 2 katlı köy evi, 1 adet misafirhanemiz ve 2 yaşında son model bir otomobilimiz bulunmaktadır. Kooperatifin ise şu an fonlarla beraber 15 milyon TL’lik nakit parası bulunmaktadır.” dedi.

ÜYELERE TEŞEKKÜR ETTİ

Başkan Kubaliç, 22 yıllık sürede seçimli genel kurulda karşısına rakip çıkmadığını kaydederek, “Süreç içerisinde üyelerimize yönelik yaptığımız hizmetler karşılığını görüyor ki her seçime rakipsiz giriyoruz. Bir yönetim olarak üyelerimizin yanında şeffaf bir yönetim anlayışıyla hizmet veriyoruz. Bu yeni dönem de aynı şekilde devam edecek. Bizi bu görevlere layık gören üyelerimize ve her zaman yanımızda olan yönetim kurulundaki arkadaşlarıma ve personelime teşekkür ediyorum.” diye konuştu.