Son dönemde koronavirüs vaka sayısının düşüş yaşandığı illerin başında yer alan Aydın’da tüm ülke genelinde olduğu gibi 1 Temmuz itibariyle birçok kısıtlama kaldırıldı. Kısıtlamaların kaldırılmasının ardından kentte sünnet ve düğün törenlerinde artış yaşandı. Geçen yıllara göre bu yaz mevsiminde, her gün sünnet ve düğün töreni gerçekleştiriliyor. Hafta boyunca devam eden sünnet ve düğün törenlerinde yakınlarını yalnız bırakmamak için vatandaşlar, büyük çaba harcıyor. Adeta sünnetten düğün törenine koşturan Aydınlıların bütçeleri, altın ve para takımından dolayı da olumsuz etkileniyor.

HAFTA İÇİ DÜĞÜNLERİ ARTTI


Geçen yıllara göre Aydın’da hafta sonunun yanı sıra hafta içi yapılan sünnet ve düğün törenlerinde de büyük bir artış yaşanıyor. Önümüzdeki aylarda koronavirüs vaka sayısının artmasından endişe ederek gelebilecek olası kısıtlamalar nedeniyle Aydınlılar, hafta içi günlerde de sünnet ve düğün töreni gerçekleştiriyor. Pandemi döneminde daha çok hafta sonu alışık olduğumuz sünnet ve düğün törenlerinin hafta içi olarak gerçekleştirilmesi ise esnafın yüzünü güldürüyor. İl genelinde her gün gerçekleştirilen sünnet ve düğün törenlerinden dolayı esnaf adeta bayram ediyor.

“BAZEN YETİŞEMİYORUZ”


Geçen yıllara göre sünnet ve düğün törenlerinin iki kat arttığını belirten Nuri Yılmaz, “2020 yılının Mart ayından itibaren pandemi nedeniyle sünnet ve düğün törenleri yapılmadı. Bundan dolayı bazı vatandaşlar sünnet ve düğün törenlerini ertelemek zorunda kaldı. 1 Temmuz itibariyle kısıtlamalar kalktı. Kısıtlamaların kalkmasıyla birlikte sünnet ve düğün törenlerinde büyük bir artış yaşandı. Bu yoğunluk sadece hafta sonu değil hafta içi de yaşanıyor. Adeta her gün ya sünnet törenine ya da düğün törenine gidiyoruz. Bazıları aynı saatte oluyor. Bu anlamda iki törene de gece bitmeden yetişmeye çalışıyoruz. Bazen ise mesafeden dolayı yetişemediğimiz sünnet ve düğün törenleri oluyor. Yetişemediğimiz sünnet ve düğün törenlerinde yakınlarımızın gönlünü artık daha sonra ziyaret ederek alıyoruz. Elimizden geldiğince bu yoğun dönemde sünnet ve düğün törenlerine katılarak yakınlarımızı mutlu günlerinde yalnız bırakmamaya çalışacağız.” dedi.