Didim’e tatile gelen 43 yaşındaki öğretmen Özkan Apaydın, her hafta Çarşamba günleri kurulan semt pazarına alışverişe çıktı. Apaydın, bir tezgahta alışveriş yaptıktan sonra cüzdanını tezgah üzerinde unutarak kayıplara karıştı.
Aslen İncirliovalı olan ve yıllardır Didim’deki pazarda tezgah açan pazarcı esnafı Özkan Kasken ise tezgahta unutulan cüzdanı fark ederek aldı. Kasken daha sonra Didim Belediyesi zabıta amirliği ekiplerine cüzdanı teslim etti. Cüzdanı alan zabıta ekipleri içerisindeki kimlik bilgilerinden Apaydın’a ulaştı. Saatler önce cüzdanını kaybeden Apaydın, cüzdanını tezgahında unuttuğu esnafın elinden aldı.

“İNSANLIK ÖLMEMİŞ”


Apaydın, mutlu olduğunu belirterek, “Pazara çıkmadan önce bankadan para çekip alışverişe gelmiştim. İçerisinde paranın yanı sıra kimlik ve banka kartlarım vardı. Bulunmasından dolayı çok mutluyum. Tezgah sahibi kardeşime teşekkür ediyorum, içimizde halen bu şekilde çalışan ve insanlık ölmemiş dedirten esnaf kardeşlerimizin olması bizleri memnun etti.” dedi.
Tezgah sahibi Özkan Kasken ise insanlığın gerektirdiği bir davranış sergilediğini belirterek, cüzdanın sahibine ulaşmasından dolayı mutlu olduğunu dile getirdi.