Didim’de belediyeye ait Tıbbi Aromatik ve Süs Bitkileri fidanlığında yetiştirilen lavantalar için tanıtım etkinliği düzenlendi. Festival olarak planlanan ve 3 gün sürmesi beklenen etkinliğin bazı organizasyonları Aydın Valiliğince alınan yasaktan dolayı iptal edildi. Etkinlik için belediye önünde vatandaşlara ücretsiz araçlar kaldırılırken, yüzlerce kişi ise kendi araçlarıyla fidanlığa geldi. Fidanlık içerisinde belediye tarafından lavantalardan elde edilen yağlar ve diğer tıbbi aromatik yağlar için tanıtım standı açıldı.

YOĞUN İLGİ GÖRDÜ


Etkinliğe Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, CHP İlçe Başkanı Nurettin Koçak, Belediye başkan yardımcıları Öznur Gündoğdu, Yusuf Deveci ve Zeynel Şener, CHP İl Sekreteri Okan Kılıç, İl Başkan yardımcıları Dilaver Demir ve Serkan Doğan, bazı oda başkanları, belediye meclis üyeleri ile sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı.


HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKİLDİLER


Lavanta bahçesine giden yol lavanta bitkisinin rengi olan mor ve beyaz renklerle süslenirken, bahçe içerisine ise ziyaretçilerin fotoğraf çekilmeleri için değişik bir çok noktaya görseller konuldu. Bahçenin kimi yerine salıncak kurulurken kimi yerinde kalp şeklinde görseller kimi yerine de bank konulduğu görüldü. Bir çok vatandaş etkinliğe aileleriyle katılırken görüntüsüyle beğeni toplayan bahçeyi gezip bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

“YURT DIŞI İHRACATIMIZ OLACAK”


Etkinlikle ilgili bilgi veren Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay: “54 dönüm arazi üzerindeki organizasyonlarımızı ve düzenlemelerimize 2015 yılında başladık. 10 çeşit tıbbi aromatik ve endemik bitkiyi bizzat tohumdan yetiştiriyoruz ve yağını sıkıyoruz. Sıkım hanemizi de devreye soktuk. Kombine bir tesis olarak görebilirsiniz burayı; gerçekten keyifli bir uğraş. Önümüzdeki yıldan itibaren bu yıl çalışmaya başlıyoruz. Pandemi olmasaydı, epey yol almış olacaktık. Yurt dışına ihracat yapmamız söz konusu talep var. Yurt içinde bir çok büyük firmanın bizden talepleri var. Tabii belirli bir oradan ve sayıda yetiştirdiğimiz için önemli olan fazl ürün değil kaliteli ürün elde etmek. Ayrıca çalışan arkadaşlarımıza bunu öğretip meslek haline getirip, onların meslek edinmesini istiyoruz, bu bizim için daha önemli" ifadelerine yer verdi. Başkan Atabay, agro turizm noktasında lavanta bahçesinin öneminin ilerleyen yıllarda daha da anlaşılacağını dile getirdi.

“ZİYARETÇİLER MEMNUN KALDI”


Etkinliğe katılan vatandaşlar ise etkinlikten memnun ayrıldıkları şu sözlerle dile getirdi; “Etkinlik çok güzel, ortam güzel daha ne olsun. Her şey iyi ama daha büyük bir organizasyon olabilirdi ama pandemiden dolayı olamadı. Buna da şükür; ilk kez geldim, bu kez önce geldim bol bol fotoğraf çektik. Daha güzel ve doğal ortamda gördük. Aslında böyle olması lazımdı ve öle olmuş.”
Etkinliğe katılan vatandaşlara yiyecek ve su ikramının yanı sıra lavanta hediye edildi.