Yerel seçimlerden önce Belediye Başkanı Zeki İnal’ın kendilerine soğuk hava ve halı saha gibi sözler verdiğini söyleyen vatandaşlar buna karşın belediye tarafından kaldırılan mahalle tuvaletinin bile 6 aydır yapılmadığını söyledi. Zeki İnal’ın hiçbir sağ parti adayının alamadığı kadar Alemler’den oy aldığını ifade eden mahalle sakinleri “Alemler büyük bir mahalle. Dışarıdan gelen de çok oluyor. Biz hizmet beklerken tuvaletimiz yıkıldı. Şaşkınız. Ne diyeceğimizi bilemiyoruz. Cimer’e de şikayette bulunduk. Seçimlerden önce Zeki Başkan bir düğüne geldi. Söz verdi. Soğuk hava yapacağını söyledi ama ortada yok” dediler. Mahalle sakinlerinden Ali Eşşiz, “Tuvalet buradaydı. Belediye geldi bozdu bu yeri. Yer belediyenin ama 6 ay önce yıkıldı. Hala yapılmadı” dedi. Veli Çoşan ise, “Memleketimize ne devletten ne belediyeden hiçbir yardım gelmiyor. İlgilenen yok. Bir sürü dışarıdan insan geliyor. Tuvaletimiz yok diyemiyoruz” ifadelerini kullandı. Mehmet Durmaz ise, “Bir abdest alacak yer bulamıyoruz. Koskoca Alemler’e bu yapılır mı?” şeklinde konuştu.

“VERİLEN SÖZLER TUTULSUN”


Mahalle sakinlerinden Mehmet Ünlü, “Şu anda Alemler Mahallesini gezdik, eksiklikleri yerinde gördük. Söylenen sözlerin hiçbiri yapılmadı. Soğuk hava mesela. Tuvalet yıktılar yerine yenisini yapmadılar. 6 aydır millet bu şekilde devam ediyor. Bu konuda Cİmer'e şikayette bulunduk. Alemler köyü Karacasu’dan ayrı bir yer değil. Ayrımcılık yapılmamasını istiyorum. Soğuk havası yapacağız dediler. Halı saha yapacağız dediler, ortada yok. Çoğumuz dışarıda yaşıyoruz. Verilen sözlerin tutulmasını bekliyoruz” dedi. Vatandaşlar geçmiş dönemlerden de kalan aksaklıkları dile getirdi. Halil Ünlü, “Evime 10 metre mesafede açıkta bırakılan büz sebebiyle pislik ve kokunun içerisinde kaldık. Kaymakamlığa dilekçe verdim ama yine bir sonuç alamadık. 100 metrelik bir iş. Bu yolu kullanan insanlar var. Bu yolu kullanan çok sayıda insan var, yapılması lazım" dedi.

YOL TALEBİ


Süleyman Durmaz ise, “3 yıldır iktidardalar. Taş üstüne taş koyduk desinler. Soğuk hava yapacağız dediler. Halı saha ve gölet sözü verdi. Soğuk havayı zaten ben seçimden önce dedim yapamazsın dedim. Yapacağım dedi. Karacasu’daki soğuk hava bile dolmazken buraya soğuk hava mı yapılır? Bırak onu bir yol bile yapmadılar” şeklinde konuştu. Selahattin Bahçe de, “Ben yüzde 70 engelliyim. Ben bu yola parke taşı istiyorum. Geldi kepçe kürüdü ama gerisi yapılmadı. Defalarca söyledim. Ama bir türlü bu yolu yapmadılar. Hastalansam ambulans nasıl girecek? Ambulans girmiyor bu yola. 200 metre bir yol burası” dedi.