İncirliova Belediye Meclisi, temmuz ayı toplantısını gerçekleştirdi. Kültür Merkezi'nde yapılan toplantıyı, Belediye Başkanı Aytekin Kaya yönetti.
Defalarca icra işlemi ile karşı karşıya gelen belediyenin taşınır-taşınmaz malları, araçları, gelirleri ve hesaplarına haciz uygulanmasının önüne geçilmesi için Mali Hizmet Müdürlüğü’nün teklifi ile toplantıda kamuya tahsis kararı alınması görüşüldü.

"KANUN KOYUCUDAN ÜSTÜN DEĞİLİZ"

Söz alan Cumhur İttifakı Sözcüsü Mustafa Karayiğit, kanunla belediyenin hangi malların haczedilip edilmeyeceğinin belli olduğunu söyledi. Meclis olarak kanun koyucudan üstün olmadıklarını belirten Karayiğit, kamuya tahsis kararının alınmasının ardından, esnafın belediye ile iş yapma noktasında güvensizlik yaşayacağını iddia etti.

"KANUNEN BİR SIKINTI YOK"

Karayiğit’e cevap veren Başkan Kaya, 2019 yerel seçimleri sonrası geçmiş belediye yönetiminden görevi devraldığında esnafın belediyeye mal vermek istemediğini, belediye ile esnaf arasındaki sorunları çözdüklerini, artık esnafın belediyeye ile çalışmakta istekli olduğunu söyledi. Kamuya tahsis kararı almalarında kanunen bir sıkıntı olmadığını dile getiren Kaya, amaçlarının icra işlemlerine karşı belediyeyi savunmak olduğunu ifade etti.

"MAAŞ HESABI HACZEDİLDİ"

Mali Hizmetler Müdürü Çetin Bayatlı ise, belediyenin kamuya tahsisli olan ve olmayan malları olduğundan bahsetti. İcra müdürü belediyeye geldiğinde, kendilerine hangi malların üzerinde kamuya tahsis kararı olup olmadığını sorduğunu belirten Bayatlı, "Birçok kere belediyeye icra işlemi uygulandı. Belediyenin koltuklarına, araçlarına bizzat icra müdürü tarafından icra işlemi uygulandı. Belediye şirketimizin maaş hesabı 2 aydır haczedildi. Kanun ‘maaş hesapları haczedilemez’ diyor. Bununla ilgili hukuki mücadelemiz sürüyor" diyerek, neden kamuya tahsis kararı almaları gerektiğini anlattı. İkna olmayan Karayiğit, maddenin yeniden okunmasını talep etti. Talebi reddeden Başkan Kaya, kamuya tahsis kararını oylamaya sundu. Yapılan oylama sonucunda karar, oy çokluğu ile kabul edildi.

BORÇ ÖNERGESİ REDDEDİLDİ

Toplantıda daha sonra Cumhur İttifakı’nın verdiği iki önerge ele alındı. Belediyenin borcu ile ilgili verilen önerge reddedilerek, gündeme alınmazken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin İncirliova Belediyesi’ne gönderdiği 100 ata ilişkin bilgi talep edilen önergeye ise Başkan Kaya, yazılı olarak cevap vereceğini söyledi.

"BİZE BİR ŞEY KALMAMIŞ"

Atlarla ilgili gerekli bilgilendirmenin denetim komisyonunda yapıldığını, tekrar bilgi istenmesine bir anlam veremediğini ifade eden Başkan Kaya, atlara ilişkin önergeye imza atan her meclis üyesine çiftliklerine koymaları için birer at hediye edeceğini ifade etti. Kaya’ya yanıt veren Cumhur İttifakı Meclis Üyesi Polat Tanrıkulu da, “Hediye etmişsiniz zaten. Bize bir şey kalmamış. Biz at istemiyoruz” dedi. Madde ve önergelerin görüşülmesinin ardından toplantı sona erdi.