Türkiye Çevre Eğitim Vakfı’nın (TÜRÇEV) bilinçli nesiller ve çevre bilincini geliştirmek amacıyla Türkiye genelindeki ilköğretim okullarıyla yürüttüğü Eko Okullar Programına başvuran ve 3 yıllık süreci başarıyla tamamlayan Yenice İlk ve Ortaokulu yeşil bayrak almaya hak kazandı. Proje kapsamında öğrenciler ile birlikte veliler de sürece dahil edilirken mahalle genelinde de çevre farkındalığı oluşturmaya yönelik çalışmalar gerçekleştirildi. Koordinatörlüğünü Müdür Yardımcısı Ozan Ertarakçı ve Anasınıfı Öğretmeni Özge Özer’in yaptığı proje kapsamında okul bahçesinde öğrencilerin etkin olarak görev aldığı bir hobi bahçesi oluşturuldu. Okul öğretmenleri ve öğrenciler yeşil bayrak ile Milli Eğitim Müdürü Aşkın Güneş’i ziyaret edip verdikleri destekten dolayı teşekkür ederken Müdür Güneş de öğretmen ve öğrencileri kutladı.

ÇEVRE VE DOĞA DOSTU OKUL

Konu hakkında bilgi veren Okul Müdürü Nayif Sezen, “Eko okul çevre dostu ve doğa dostu okul demek. Yeşil bayrağı almaya üst üste 2 yıl programı doğru bir şekilde uygulayarak hak kazandık. Bu sürecin sonunda raporlarımızı sunduk. İki senenin sonunda yeşil bayrağı almaya hak kazandık. İlk olarak iki koordinatör öğretmen görevlendirdik. Bu öğretmenler uygulanacak yıllık planı hazırladı. Yıllık olarak raporlar sunduk. Bu şekilde başladık. Öğrenci, öğretmen ve velilere bu projeni bilgisi verildi. Projenin paydaşı oldular. Sürecin sonunda yapılan denetlemeler sonucunda yeşil bayrak almaya hak kazandık. Bu başarımızda emeği olan arkadaşlarımızı kutluyor, destek olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

HOBİ BAHÇESİ OLUŞTURULDU

Yapılan çalışmaları anlatan proje koordinatörlerinden Ozan Ertarakçı “ Karacasu’da yeşil bayrak almaya hak kazanan ilk okuluz, Aydın’da da bu yıl bayrağı almaya hak kazanan 4 okuldan biriyiz. Okulumuzda bir hobi bahçesi oluşturduk. Çevre günü düzenledik. Köy içinde çevre yürüyüşü yaptık. Aynı zamanda çevredeki paydaşlarımızı bilgilendirdik. Okulun içinde de geri dönüşümle ilgili etkinliklerimiz oldu. Sıfır atık projesini de entegre ettik. Anaokulu ve birinci sınıf öğrencilerimizi de sürece dahil ettik. Hobi bahçesinde domates, salatalık, biber gibi ürünler yetiştirdik. Zeytin fidesi diktik. Hobi bahçemizi 50 metrekarelik bir yerde yaptık. Ayrıca 40 adet zeytin fidanı diktik. Pandemi sebebiyle velilerimiz evlerinde etkinliklere katıldılar. Uçurtma etkinliğimiz oldu” dedi.