Çalışma ve İş Kurumu Genel Müdürlüğü’nce engelli ve eski hükümlülere yönelik hibe desteği iş sahibi yapmaya devam ediyor. Aydın’da çok sayıda kişi bu desteklerden faydalanarak kendi işlerini kurarken Efeler ilçesinde yaşayan 48 yaşındaki Recep Öre de, devlet desteğiyle hayalini gerçekleştirdi. İşkur’un hibe desteği ile Aydın ASTİS OSB’de mobilya imalat atölyesini faaliyete geçiren Örü, kendine ait atölyede 2 kişinin de istihdamını sağladı.

MESLEĞİNİ YAPIYOR

Kendi işini kurduğu için mutlu olduğunu dile getiren Örü, “Geçen yıl İşkur’a iş bulmak için gitmiştim. Orada İşkur’un destekleriyle tanıştım. Bu desteklerden faydalanmak için başvurumu yaptım. Mesleğimle ilgili projemi sundum. Projenin onaylanmasıyla birlikte Mart ayından sonra kendi işimin patronu oldum. Bundan dolayı kurum personeline ve devletimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

HAYALLER ENGELSİZDİR

Örü, “İşkur’a başvurarak engelli ve hükümlü olarak hibe desteğinden faydalanabilirsiniz. Hayallerinizden vazgeçmeyin, hayaller engelsizdir” diyerek engelli ve eski hükümlülere devlet desteklerinden faydalanmalarını tavsiye etti. Öte yandan engelli ve eski hükümlü vatandaşlar için hibe desteği başvurularının 12 Temmuz 2021’e kadar devam ettiği belirtildi.